Killers

KAISA HILTUNEN

KILLERS

Hollywood yrittää uskotella jo toistamiseen tänä kesänä, että tappaja voi olla mukava kaveri ja ihannepuoliso. Komediassa Killers palkkamurhia suorittava vakooja törmää naapurin tyttöön kuten vasta nähdyssä Knight and Dayssä.

Jen ( Katherine Heigl) saa Spencerin ( Ashton Kutcher) haaveilemaan tavanomaisesta elämästä tavanomaisessa lähiössä ja myös toteuttamaan haaveensa, mutta entäs sitten kun Spencer itse joutuu tähtäimeen? Ex-tappaja saa tuta porvarilähiön pimeän puolen.

Mustaksi tarkoitettu huumori ontuu. Hauskuuden hakeminen tappamisesta on ylipäätään väkinäistä. Se onnistuu korkeintaan Coenin veljeksiltä, eikä Robert Luketic todellakaan paini samassa sarjassa.

Killersiä voi tulkita porvariston pahoinvoinnin kuvauksena. Vaikka elämän suurin pulma olisi naapurin aidan paikka, niin mitäpä sitä ei tekisi saadakseen lisää mammonaa. Lähiöelämää kuvataan ristiriitaisesti sekä typerän itsetyytyväisyyden että onnen kehtona.

Omahyväinen Kutcher ( L.A. Gigolo) on nappivalinta tylsän sankarin rooliin. Riskitön komedia sopii hyvin valkokankaan maskotin tasapaksun ansioluettelon jatkoksi. Heigl nähtiin myös Luketicin yhtä yksioikoisessa komediassa Karu totuus.

Ohjaus: Robert Luketic. Rooleissa: Katherine Heigl, Ashton Kutcher, Tom Selleck ja Catherine O'Hara. Tyylilaji: komedia (K13).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.