RUUDOLF - Asfalttisoturin viimeinen hidas

MIKKO SILTANEN

RUUDOLF

Asfalttisoturin viimeinen hidas

Monsp Records Ruudolf nousi aikoinaan ryminällä kotimaisen rapin valokeilaan. Mies voitti rapin Suomen mestaruuden kaksi kertaa, julkaisi välittömästi klassikon asemaan nousseen Doupeimmat Jumala seivaa -albumin ja paistatteli lehtien palstoilla puhumassa kristinuskosta sekä meksikolaisista sukujuuristaan.

Suosio ei ole mikään ihme, sillä Ruudolf on äärimmäisen taitava ja omintakeinen riimittelijä. Hän osaa kääntää perinteiset rap-kliseet päälaelleen tai kritisoida niitä taitavalla ironialla. Esimerkiksi Voisitsä rakastaa asfalttisoturii -biisissä moottoriturpa kertoo vaimonsa menestyksestä ja uroteoista, ei omistaan.

Tööttää on yksi levyn parhaimmista raidoista. Biisi ei kerro junttimaisesta torven käytöstä tai pitkistä limusiineista, vaan Ruudolfin arkisemmista automatkoista, kuten sukulaisnaisten kuskaamisesta seurakuntaan.

Levyn taustat eivät ole järin oivaltavia tai originelleja. Useimmat biitit on napattu tuhanteen kertaan kuulluilta 1980-luvun funk- ja soul-levyiltä, joilla ei ole enää mitään annettavaa hip hopille. Tämä kuitenkin riittää, sillä pääasia on Ruudolfin höpötys.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut