Jukka-Pekka Palviainen - Rämäpäät leirikoulussa

MARJA WELIN

JUKKA-PEKKA PALVIAINEN

Rämäpäät leirikoulussa

WSOY 2010, 95 s. Useimmiten haave toteutuvasta leirikoulusta motivoi koululaisia erilaisiin pikkutehtäviin, jotta tarvittavat varat leirikoulua varten saadaan kerätyksi. Näin tapahtuu myös Kuusipuistossa, kun rehtori vihdoin myöntyy lasten suureen toivomukseen.

Jukka-Pekka PalviaisenRämäpäät leirikoulussa on hauska koululaiskuvaus leirikoulupäivistä Puistolan leirikeskuksessa. Ennenkuin leiri toteutuu siihen tarvitaan talkoohenkeä myös Kuusipuiston vanhemmilta. Ei aikaakaan, kun äidit eräänä elokuun päivänä laittavat pystyyn sadonkorjuujuhlan, jonka tuotto menee lasten leirikoulun hyväksi.

Odotettu päivä viimeinkin koittaa. Kun leirikoulun bussikuskiksi on lupautunut konstaapeli Tipunen, niin kaikki näyttää todella hyvältä. Matias, Roope, Pilkki-Pia ja muut Rämäpäät pääsevät vihdoin matkaan kohti leirikeskusta.

Leirikoulussa aina sattuu ja tapahtuu myös Puistolassa - varsinkin kun ilmoitus karanneesta vangista kiirii Rämäpäiden korviin. Vanki nimittäin liikkuu Puistolan maisemissa. Mutta Rämäpäät eivät olisi Rämäpäitä, jos ei yllätyksiä tapahtuisi. Konstaapeli Tipunenkin joutuu lomansa ohessa virkatehtäviin.

Rämäpäät leirikoulussa on riemastuttava ja lennokas kirja. Vaikka siinä nahistellaan ja tehdään pieniä kepposia, kaikki tapahtuu hyvässä hengessä ja monet luonnon ihmeellisyydet tulevat lapsille tutuiksi. Palviaisen kirja on kevyttä luettavaa, mutta samalla se tuo myönteisellä tavalla esiin lasten erilaisuuden ja heidän kiinnostuksen kohteensa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.