Knight and day

KAISA HILTUNEN

KNIGHT AND DAY

Cameron Diaz ja Tom Cruise tähdittävät yllätyksetöntä kesäleffaa, jossa toiminta kohtaa romantiikan. Ohjaaja James Mangold tunnetaan monien eri tyylilajien elokuvista. Meriittilistalta löytyvät mm. Klo 3:10 Lähtö Yumaan (2007), Walk the Line (2005) ja Identity (2003). Nyt on lähdetty tekemään hittiä, joka vetoaisi mahdollisimman laajaan katsojakuntaan.

Cruisen esittämä Roy Miller on salaisen palvelun agentti, joka hurjapäisyydessään peittoaa helposti James Bondin. Diaz on Millerin kanssa samalle kohtalokkaalle lennolle päätyvä automekaanikko June Havens. June haluaisi vain päästä siskonsa häihin, mutta huomaa joutuneensa nappulaksi vaarallisessa pelissä, josta ei ymmärrä mitään.

Samalla kun salaperäinen ja nopealiikkeinen Roy yrittää saattaa yhä mahdottomammalta vaikuttavan tehtävänsä loppuun, hän joutuu raahaamaan mukanaan ajattelematonta blondia, joka joutuu paniikkiin aina kovan paikan tullen ja aukaisee suunsa väärille ihmisille.

Kyse on siis hyvin kevyestä irrottelusta, joka toimii kohtalaisesti tiettyyn rajaan asti. Cruisen ja Diazin yhteispeli toimii odotettua paremmin. He ovat täysin tähtikuvansa mukaisissa rooleissa, joskin Cruiselta vaaditaan asteen verran irtonaisempaa otetta. Hän hoitaa kapean tonttinsa kohtuudella.

Käsikirjoittajat eivät ole viitsineet vaivata päätään sellaisilla yksityiskohdilla, kuten miten takaa-ajettu pari pääsee maasta ja maanosasta toiseen. Loogisesti etenevän tarinan sijaan pääpaino on fiilistelyssä ja toiminnan tiimellykseen sijoitelluissa Royn ja Junen hiljalleen lämpenevissä yhteenotoissa.

Varman päälle pelaaminen näkyy myös sivurooleissa. Keskeistä konnaa, espanjalaista asekauppiasta näyttelevä Jordi Mollà on nähty pahiksena esimerkiksi Bad Boys 2:ssa.

Mikäli katsojan pääkoppa ei ole täysin helteiden pehmittämä, alkaa hän taistella haukotuksia vastaan puolivälin jälkeen. Juonen yksioikoisuutta kompensoi osittain rento näyttelijätyö ja hauskahko dialogi, mutta tarina ei tempaa kunnolla mukaansa. Ehkä siksi, että se ei kerro oikeastaan mistään muusta kuin korkeintaan siitä, että mihinkään ja kehenkään ei ole luottamista.

Knight and Dayllä ei ole paljon annettavaa katsojalle, joka haluaisi pohdiskella jotain muutakin kuin sitä, montako ruumista rymistelyn tiimellyksessä syntyy tai onko tähtiparin kropat kondiksessa.

Ohjaus: James Mangold. Pääosissa: Cameron Diaz, Tom Cruise, Peter Sarsgaard, Jordi Mollà ja Paul Dano. Tyylilaji: toiminta, komedia (K13).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.