Luokkakokous - Keuruun Kimara

MAIJA-LIISA WESTMAN

Esitys Keuruun Kimarassa 13.7.2010 Me suomalaiset olemme sisukasta joukkoa. Jos sataa kaatamalla, katsomme rakasta kesäteatteria taivasalla onnellisina. Hirmuinen helle ei sekään hillitse halua päästä teatterielämysten äärelle: tiistai-iltana Keuruun Kimarassa kannettiin innokkaille tulijoille lisätuoleja. Hiki virtasi rampin molemmin puolin ja kylmä vesi teki väliajalla kauppansa. Mutta teatteria tehtiin ja nähtiin!

Keuruulla kesää viettävät ammattilaiset ja yksi paikallinen harrastajanäyttelijä tarjosivat kansalle sitä mitä kansa kesäteattereiltaan on tottunut odottamaan. Parituntinen esitys oli löyhään käsikirjoitukseen ja musiikkinumeroihin perustuva potpuri.

Tapahtumat lähtivät liikkeelle luokkakokouksesta, jonne Mika ( Mikko Rasila) ja Ninni ( Sanna Saarijärvi) olivat päätyneet. Koulun päättymisestä on vierähtänyt parikymmentä vuotta. Luokkakokouksessa tunteet roihahtivat liekkiin ja kas, parisuhdekuviot menivät kerralla uusiksi.

Ammattilaisten esitys upposi yleisöön kuin kuuma veitsi voihin. Minä en ollut yhtä ihastunut.

Ammattilaisilta odottaa ammattitaitoa, ja sitä esityksestä toki löytyi. Kun näyttelijöiden alussa epävireiset äänet esityksen edetessä avautuivat, soivat sävelmät mukavasti. Pirjo Bergström on lahjakas muusikko ja karismaattinen esiintyjä, jolta pianosäestykset ja laulu sujuvat mallikkaasti. Terttu Rajamäellä oli epäkiitollinen tehtävä hypätä tarjoilijattaren roolissa estradille ja höystää perusjuonta monimielisillä jutuilla.

Mikko Rasilan kyvyt tanssijana, koreografina ja näyttelijä-ohjaajana ovat tunnettuja, ja Sanna Saarijärvi on kannuksensa näyttämöillä ansainnut. Tässä näytelmässä parin kemia ei kantanut rakkaudesta hullaantuneen pariskunnan esittämiseen. Molempien tanssilliset ja musiikilliset kyvyt saivat esityksessä runsaasti tilaa.

Kohokohtia olivat jotkut hulppeasti kulkevat laulut. Rasila sai puhtia Anssi Kelan kappaleeseen 1972 ja Saarijärven tulkitsema Nuoruustango on aina yhtä vaikuttava.

Käsikirjoitus: Seppo Seppälä. Ohjaus: Mikko Rasila. Rooleissa: Pirjo Bergström, Terttu Rajamäki, Sanna Saarijärvi, Mikko Rasila. Valot ja äänet (Kimara): Väinö Komulainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.