Brooklyn's Finest

JARMO VALKOLA

Antoine Fuquan ohjaamassa ensi-iltaelokuvassa Brooklyn's Finest seurataan kolmen newyorkilaisen poliisin arkipäivää. Katolilainen Sal Procida ( Ethan Hawke) jahtaa työkseen huumekauppiaita ja yrittää elättää suurta perhettään poliisin palkalla. Houkutus huumerahoihin on kuitenkin kaiken aikaa läsnä. Clarence "Tango" Butler ( Don Cheadle) toimii peitetehtävissä esittäen narkkaripomoa, joka kuitenkin haluaisi vetäytyä kentältä. Eddie Duganilla ( Richard Gere) on 22 vuoden palvelus takanaan ja viimeinen viikko menossa ennen eläkkeelle siirtymistä.

Elämän illuusiot ovat karisseet kaikkien yltä jo aikoja sitten. Jäljellä on enemmälti turhautumista, väsymystä ja runsaasti loppuun palamisen oireita. Nämä tunnelmat Brooklyn's Finest tavoittaa mainiosti. Dialogi on terävää ja etnisten sävytysten täyttämää. Newyorkilaisen poliisin todellisuus välittyy suoraan ja realistisesti. Ristikkäin menevät juonirakenteet takaavat kokonaisuuden kiinnostavuuden ja tähän lisättynä oivaltavat näyttelijätyöt tekevät elokuvasta omalla tasollaan hyvin mielenkiintoisen.

Antoine Fuquan paikoin mahtipontinen ohjaustyyli on tällä kertaa paremmin kontrollissa kuin aiemmassa Training Day (2001) -elokuvassa. Hawke, Gere ja Cheadle ovat erinomaisia rooleissaan. Wesley Snipes näyttäytyy vankilasta vapautuneena huumerikollisena. Marcello Zarvon musiikissa on tyyliteltyä dramatiikkaa, joka istuu kerronnan kuvalliseen antiin.

Ohjaus: Antoine Fuqua, käsikirjoitus: Martin Miller. Rooleissa: Ethan Hawke, Richard Gere, Don Cheadle. Tyylilaji: toiminta, draama, jännitys (K15).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.