Kotoista, turvallista, lämmintä

KUOREVEDEN NYSÄN KESÄTEATTERI

Koko kaupungin Vinski

Esitys 4.7.2010

Kuoreveden Nysän kesäteatteri yllätti. Ensinnäkin sillä, että paikka ei ollutkaan enää Kertteen Leiriniemi, jonne ensin ajoin. Suurin yllätys oli itse esitys. Se toimi, se lämmitti mielen ja jätti hyvän jälkimaun.

Kun Jämsän toinen teatteri, J+J, luottaa suuruuden ekonomiaan, laskee Kuoreveden Nysä minimalismin varaan. Kummallakin on sijansa ja yleisönsä.

Jari Silventoisen ohjaus ei pyri uusiin sfääreihin tai yhteiskunnallisiin kannanottoihin. Se luottaa itse tarinaan. Vinski-näytelmästä tulee kodikas ja lämminhenkinen kesäteatterikokemus, jossa on monenlaista idyllistä ja nostalgista ainesta. Se sopii koko perheen teatteriksi siinä kuin keski-ikäisenkin katsojan kokemaksi. Musiikki rytmittää draaman kuljettamisen mukavasti.

Altti Koljander ei aristele suuressa pääroolissa. Muutoinkin Nysän suvi on nyt miesten paraatia. Erityisesti Reijo Kokkonen vetelee vapautuneemmin kuin muistankaan. Petri Silventoinen ottaa yleisönsä jälleen. Kuten aina. Antti Heikkinen ei kainostele, vaan heittäytyy rooleihinsa täysillä.

Niin se esityspaikka. Se onkin Nysän ns:n talon takana Suinulassa.

JANNE MÄKINEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.