Laura Sippola - Stadion

MIKKO SILTANEN

Jupiter Laura Sippola on yksi kehutuimmista uusista kotimaisista laulunkirjoittajista. Hänen edellinen albuminsa ( Toinen, 2009) sai osakseen paljon kiitosta, vaikka aivan kaikki eivät hänen arkisista aiheistaan lämmenneetkään.

Uuden albumin otsikko ja kansikuva herättävät kummallisia assosiaatioita. Kertooko levy uimastadionista vai onko Sippola ryhtynyt tekemään stadionrokkia?

Ei sentään. Albumilla ei ole mitään kaikenkattavaa teemaa, vaan kyseessä on sekalainen kokoelma lauluja ja aiheita. Koulun kevätjuhlien, muinaisten faaraoiden ja traagisten urheilusankareiden ohessa Sippola käsittelee myös henkimaailman kysymyksiä ( Matka, Kipua kauheaa), jotka ovat levyn mielenkiintoisinta antia. Hetkittäin pirstaleisuus saattaa ärsyttää, mutta mitään suurta ongelmaa se ei muodosta.

Laulajana Sippola on ensiluokkaista tasoa ja samaa voi sanoa hänen Tuki-taustayhtyeestään. Nelikon tyylilajeista piittaamaton lähestymistapa on tällä kertaa poikinut myös sellaisia rullaavia rockbiisejä kuin Hengetkin tanssii ja Stadion.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.