Kansa piti Luisesta, Napoleon ei

Prinsessa Dianaa kutsuttiin jostakin kumman syystä sydänten kuningattareksi, mutta tuo titteli annettiin alunperin kuningatar Luiselle. Hän oli Preussin kuningas Fredrik Vilhelm III:n puoliso.

Termi sydänten kuningatar kuulostaa romanttiselta, mutta Luisella oli myös poliittista vaikutusvaltaa ja halua käyttää sitä. Erityisesti hänet tunnettiin Napoleonin vannoutuneena vastustajana. Venäjän tsaaria hän sen sijaan ihaili. Luisella oli kansan tuki takanaan. Dokumentissa on myös näyteltyjä jaksoja.

Historiaa: Luise - sydänten kuningatar TV1 klo 19.00

Maailmasta on vaikea löytää mitään turhempaa kuin demokratioiden kuninkaalliset. Ruotsin prinsessa Victorian häiden lähestyessä me antimonarkistit olemme kovilla. Tosielämän prinsessahömpästä innostuvia hemmotellaan kaksiosaisella ruotsalaisdokumentilla Kruununprinsessa Victoria ja valtakunta. Sen verran Ruotsissa on siirrytty kohti nykyaikaa, että kruunu voi nykyään periytyä myös naiselle. Näin Victoriaa on kasvatettu koko elämänsä ajan kohti kuningattaren kruunua.

Kruununprinsessa Victoria ja valtakunta TV1 klo 21.40

Argentiinalaisille Boca Junioreille Maradona on lähes jumala ja jalkapallo uskonto. Boca on Argentiinan suosituin seura, ja fanius on elinikäistä. Faneille on jopa perustettu oma hautausmaa, jonne on haudattu jo parikymmentä fania.

Tanskalainen dokumentti kertoo kolmesta Bocan intohimoisesta fanista. Pablo uskoo vahvasti, että Bocassa pelannut Diego Maradona on jumala. La Tía rakastaa Bocan pelaajia kuin omia poikiaan. Hernán on älykkö, jonka heikkoutena on rakkaus Bocaan.

Dokumenttiprojekti: Uskon jalkapalloon TV2 klo 22.50

Vetävä ja samanaikaisesti ärsyttävä reality-sarja Kauhukeittiö (Hells Kitchen USA) jatkuu uusin viidennen tuotantokauden jaksoin. Isäntänä jatkaa kiroileva ja kisailijoita haukkuva Gordon Ramsay. Nytkin tämä "herrasmies" antaa eräälle kisailijalle lempinimen Forrest Gump. Mukana on 16 kisailijaa. Yksi heistä ei tiedä, mitä ruokatermi polenta tarkoittaa.

Kauhukeittiö MTV3 klo 22.30

Kappas, se oli sittenkin mahdollista. Nimittäin löytää mielenkiintoinen näkökulma muotinäytöksiin. Neliosaisessa ranskalaissarjassa Muotinäytös huomenna! seurataan muotinäytöksiin valmistautumista. Itse näytös jää sivuseikaksi. Aloitusjaksossa pistetään pystyyn Sonia Rykielin 40-vuotista uraa juhlistava haute couture -näytös Pariisissa. Ohjelma keskittyy kaikkein hektisimpään viimeiseen vuorokauteen ennen näytöstä.

Muotinäytös huomenna! Yle Teema klo 21.00

Nelosella aiemmin nähty komediasarja Reno 911 alkaa nyt Jimillä. Reno 911 on parodia reality-sarjoista, joissa seurataan tosielämän poliisien rankkaa ja vaarallista työtä. Nevadan Renossa ei tapahdu koskaan juuri mitään. Suurimman vaaran yhteiskunnalle aiheuttavat tunaripoliisit itse. Jokaiseen jaksoon on mahtunut muutama naurunpaikka.

Reno 911 Jim klo 23.00

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut