Jätkäjätkät - Ykstoist Ykstoist

Roihis Musica Asan taustayhtye Jätkäjätkät on aina ollut paljon enemmän kuin ryhmä verhoissa kyyhöttäviä soittajia. Omaleimaisia musiikintekijöitä sisältävä bändi tuntuu pursuavan energiaa ja ideoita, joiden toteuttamiseen tarvitaan tavallista laveammat raamit. Jokin aika sitten ryhmä imaisi solistinsa sisäänsä ja ryhtyi tekemään musiikkia omaan piikkinsä.

Ykstoist Ykstoist jatkaa Asan palkitulta Loppuasukas-levyltä tuttua tyylilajien rikkomista onnistuneesti. Pohjalta löytyy hip hopia, reggaeta ynnä muuta rytmimusiikkia, mutta kuorrutus tulee Itä-Euroopan suunnalta.

Haitarit, mandoliinit, bouzoukit ja monenmoiset puhaltimet luovat levylle persoonallisen soundin, jolle on vaikea löytää relevanttia vertailukohtaa.

Kollektiivisessa hengessä mukana on materiaalia kaikilta kolmelta laulajalta eli Asalta, Puppa J:ltä ja Joska Josafatilta. Painavinta asiaa sisältävät Josafatin kapitalismikriittinen Mammona ja yhteisvoimin syntynyt Sylissä taivaan alla, mutta tällä kertaa albumille on viskattu myös kesäisen kevyitä paloja kuten Pikkulintu ja Hutunkeitto.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut