Keskustalainen uutisankka räpiköi eduskunnan kyselytunnille

Pekka Pohjolainen / STT

Sekaviin uutisiin keskustan sisältä saatiin torstaina yllättäen jatkoa eduskunnan kyselytunnilla.

Erikoisen yhteenoton aiheutti opposition kysymys maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) ympäristöministeriön lakkautuspuheista. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja Anttila äityivät teilaamaan oman puolueensa verkkolehden uutisen täydeksi ankaksi.

Ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen (sd.) peräsi selkoa Anttilan ehdotukseen maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön yhdistämisestä.

Anttila ja Vanhanen vakuuttivat, että uutinen on täysin perätön. Anttila kiisti antaneensa tällaista haastattelua.

- En ole esittänyt ympäristöministeriön lakkauttamista, ja ne viime päivien uutiset ovat sellaisia, joita en tunnista omakseni, Anttila päivitteli.

Vanhanen sanoi ykskantaan, että taustalla on uutisankka.

- Ja näitä uutisankkoja voi tapahtua verkkolehdessäkin. Ja kannattaisi uskoa se.

Anttila selvitti pohtineensa työ- ja elinkeinoministeriön tapaista mallia helmi-maaliskuussa sanomalehti Keskisuomalaisessa.

- Mutta nyt en ole tähän keskusteluun osallistunut. Nyt on joku ilmeisesti sitä Keskisuomalaisen juttua aivan väärässä valossa referoinut, ministeri sanoi.

Vanhanen ja Anttila vakuuttivat, ettei hallituksessa ja keskustassa ole ollut minkäänlaisia puheita ympäristöministeriön lakkauttamisesta. Ministeriöiden yhdistämispuheilla aiemmin hämmentänyt puolueen varapuheenjohtaja Antti Rantakangas katsoi kuitenkin, että ensi vaalikaudella joudutaan joka tapauksessa karsimaan keskushallintoa ja byrokratiaa.

- Ei kannata ennakkoon sulkea pois mitään vaihtoehtoa, hän totesi.

Keskustan puoluelehdissä on kuohunut rajusti viime päivinä. Puolueen pää-äänenkannattaja Suomenmaa ehti arvostella torstaina omassa verkkolehdessään tiukasti Verkkoapilaa Anttila-uutisesta, mutta veti jutun hetkeä myöhemmin pois verkosta.

STT ei tavoittanut torstaina Verkkoapilan päätoimittajaa Tuomas Koivuniemeä kommentoimaan jupakkaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.