Split/Second

Marko Ahonen

Vaikka en suuremmin ajopeleistä välitä, äskettäin kehuin tällä palstalla ModNation Racersia. Nyt lähes heti perään innostuin toisesta ajopelistä. Split/Second on toimintapelien aatelia.

Täysin turha juonikuvion mukaan Split/Second on reality-sarja, jossa ajetaan kuin seinähullut mahdollisimman näyttävästi ja nopeasti. Juonen voi varsin hyvin unohtaa. Kannattaa keskittyä ajamiseen.

Kisoja ei käydä radoilla, eikä välttämättä edes kaduilla, vaan erilaisissa urbaaneissa miljöissä. Kisa voi olla vaikkapa lentokentällä tai suurelle rakennustyömaalla. Kilpailijan tehtävä on ajaa kovaa ja käynnistää erilaisia action-jaksoja muiden harmiksi. Tavallaan kyse on ansoista. Edellä kaahaava menee romuksi, mikäli hänen vieressään vaikkapa räjähtää säiliöauto tai päälle tippuu nosturista kokonainen bussi.

Split/Second ei kuitenkaan ole sarjakuvamainen Mario Kart -kopio, vaan tapahtumat sijoittuvat reaalimaailmaan ja myös siltä näyttävät. Kisoilla on silti kovin vähän tekemistä realismin kanssa. Tärkeintä on näyttävä ja viihdyttävä michaelbaymainen vauhtiviihde.

Koska autoilla kaahataan todella nopeasti, ajomalli on anteeksiantavainen. Realismi ei olisi tyyliin sopinutkaan. Vaikka et muuten välittäisi ajopeleistä, Split/Second voi silti kolahtaa. Niin kävi minullekin.

Split/Second (PS3, X360, PC)

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut