Rovaniemen kelkkatehdasvyyhdin epäillyt kiistävät rikokset

STT

Kaikki Rovaniemen kelkkatehtaaseen liittyvän lahjusvyyhden puolenkymmentä epäiltyä kiistävät syyllistyneensä rikoksiin, kertoo tutkinnanjohtaja Erkki Rossi.

Rossin mukaan esitutkinta venyy kesäkuun alkupuolelle, koska läpikäytävänä on paljon erilaista aineistoa. Sitä kertyi muun muassa, kun keskusrikospoliisi teki kotietsinnän keskustan puoluetoimistoon Helsingissä. Etsintä liittyi puolueen yhteyspäällikköön Lasse Kontiolaan.

Lahjuksen ottamisesta epäillään Rovaniemen kaupunginhallituksen entistä puheenjohtajaa Ari Ruotsalaista (kesk.). Antajapuolella epäiltyinä ovat Kontiolan lisäksi ainakin entiset Nova-johtajat Arto Merisalo ja Tapani Yli-Saunamäki.

Vaalirahoittaja Nova rakennutti kelkkatehtaan vuonna 2006 ja myi sen rakennuttajayhtiölle Okalle, joka kauppasi sen pian edelleen Kuntien eläkevakuutukselle Kevalle. Kauppaa on julkisuudessa arvosteltu ylihintaiseksi.

Kelkkatehtaan kaavapäätöstä epäillään voidellun lahjuksella. Ruotsalainen sai Novalta välikäden kautta 10 000 euroa vaalirahaa mutta osallistui silti poliisin mukaan kaavoituspäätökseen Rovaniemellä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut