Ilmoitus vaalirahoista unohtui monilta uusintavaaleissa

STT

Kunnallisvaalien uusinta Karkkilassa, Kauniaisissa ja Vihdissä viime vuonna ei sujunut tyylipuhtaasti loppuun asti. Valituista valtuutetuista ja varavaltuutetuista 24 jätti antamatta selvityksen vaalirahoistaan määräaikaan mennessä.

Velvollisuutensa laiminlöi noin joka kymmenes yhteensä 229 ilmoitusvelvollisesta. Lisäksi 52 sai kehotuksen täydentää tai korjata antamaansa ilmoitusta. Korjaukset liittyivät enimmäkseen puutteisiin kulujen ja rahoituksen erittelyssä.

Ilmoitukset tutkineen Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan niiden käsittelyssä ei ole ilmennyt sellaisia seikkoja, joiden perusteella olisi syytä ryhtyä selvittämään tarkemmin ilmoitusten oikeellisuutta.

Uusintavaaleissa ei ilmoitusten perusteella kampanjoitu isolla rahalla. Kallein kampanja maksoi reilut 2 100. Lähes puolet ilmoitti, ettei kampanjakuluja syntynyt lainkaan.

Syksyn 2008 kunnallisvaalit jouduttiin uusimaan sähköisessä äänestyksen ongelmien vuoksi. Mahdollisuus uuteen äänestystapaan oli kokeiluna käytössä näissä kolmessa kunnassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.