Haja-asutusalueille esitetään lehtien jakelutukea

STT

Lehtijakelun tulevaisuutta selvittänyt liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen pitää välttämättömänä, että sanoma- ja aikakauslehtien jakelua haja-asutusalueilla varaudutaan tukemaan valtion varoista. Uusi tuki kuitenkin otettaisiin käyttöön vasta, jos jakelukustannusten havaitaan kasvavan kohtuuttomiksi.

Tietoyhteiskunta ei ole vielä pitkiin aikoihin, jos koskaan, sellaisessa vaiheessa, että verkkolehti voisi jokaisen suomalaisen elämässä korvata perinteisen paperille painetun lehden, Pursiainen painottaa.

Pursiainen luovutti raporttinsa viestintäministeri Suvi Lindénille.

– Tämä on erinomainen välinepakki sanomalehtien jakelun turvaamiseksi. Mutta me emme päätä näistä asioista yksin, kansallisesti. Jos EU sanoo että ei käy, sen mukaan toimitaan, Lindén linjaa.

Pursiainen ehdottaa, että valtion tuki sanoma- ja aikakauslehtien jakeluun haja-asutusalueille olisi 26 miljoonaa euroa vuodessa.

Selvitysmies otti kantaa myös siihen, että lehtien jakelu ei ole arvonlisäveron piirissä. Pursiaisen mukaan on painavia perusteita sille, että verotus pysyy entisellään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.