Vappuaatto sulkee kaupat iltakuudelta

STT

Vappuaaton juhlinta sulkee kaupat, alkot ja postit perjantaina iltakuudelta. Pankit ovat vappuaattona auki normaalisti.

Vapunpäivänä lauantaina liikkeet pysyvät kiinni. Kaupat voivat olla seuraavan kerran auki sunnuntaina, mutta alkot, postit ja pankit aukenevat vasta maanantaina.

Rajoitukset eivät koske kioskikauppaa, huoltoasemia tai haja-asutusalueiden kauppoja. Postin puolella poikkeuksen muodostaa Joulupukin pääposti Napapiirillä, joka on auki joka päivä. Myös muiden yritysten yhteydessä toimivat postin myyntipisteet palvelevat omien aukioloaikojensa mukaan.

Kaukoliikenteen junat kulkevat vappuaattona perjantain aikataulujen mukaan. Vapunpäivänä lauantaina noudatetaan pääosin sunnuntaiaikatauluja, mutta liikenteessä on runsaasti poikkeuksia. Lähinnä aamulla kulkee parikymmentä lisäjunaa, kun iltapäivän ja illan liikenteestä on peruttu kolmisenkymmentä junaa. Junavuorot voi tarkistaa esimerkiksi VR:n internetsivuilta, asemilta tai maksullisesta puhelinpalvelusta numerosta 0600 41 900.

Myös kaukoliikenteen linja-autot liikennöivät aattona perjantaivuorot. Vapunpäivänä ajetaan pyhäliikenteen S-vuorot, mutta ei SS-vuoroja. Bussien aikataulutiedot löytyvät internetistä Matkahuollon sivuilta. Niitä voi myös tiedustella esimerkiksi maksullisesta Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000.

Helsingin seudun liikenteessä ovat vappuaattona voimassa perjantaiaikataulut. Vapunpäivän varhaisina tunteina lähijunien liikennettä on lisätty. Puolenyön ja aamukuuden välillä ne kulkevat poikkeusaikataulujen mukaan, mutta aamukuuden jälkeen liikenne jatkuu lauantain junavuoroilla. Yöliikenteen aikataulut löytyvät esimerkiksi VR:n nettisivuilta.

Myös busseilla on vappuyönä lisäliikennettä Helsingin seudulla. Kampin terminaali suljetaan vappuaamuna kello 2.30, jonka jälkeen bussit lähtevät Kampintorilta Malminrinteeltä.

Raitiovaunuilla on Helsingin keskustassa poikkeusreittejä koko vappuaaton, sillä ydinkeskusta rauhoitetaan jalankulkijoille kello 17 alkaen.

Vapunpäivänä metro, lähijunat, bussit ja Suomenlinnan lautta kulkevat lauantaiaikataulujen mukaan. Jouko-kaupunginosalinjat eivät kuitenkaan liikennöi.

Raitiovaunut ja bussien U-linjat ajavat lauantaina sunnuntaivuorot, mutta Helsingin keskustasta liikennöi lisävuoroja Eiran ja Kaivopuiston suuntaan.

Tarkempia tietoja pääkaupunkiseudun liikenteestä saa HSL:n nettisivuilta tai liikenneinfosta numerosta 0100 111.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.