Kaukojunat matkaan lähes ajoissa

STT

Junaliikenne takkuili aamulla Helsingin ratapihalla eilen sattuneen henkilöjunan raiteilta suistumisen vuoksi. VR arvioi, että häiriöt jatkuvat ainakin iltapäivään saakka.

VR:n mukaan aamun kaukojunat kuitenkin pääsivät lähtemään lähes ajallaan Helsingissä. Muussa kaukojunaliikenteessä on kuitenkin kärsitty viiveistä. Eniten myöhässä olivat illalla Helsingistä pohjoiseen ja pohjoisesta Helsinkiin lähteneet yöjunat, jotka pisimmillään olivat jääneet aikataulustaan noin puolitoista tuntia.

Junaliikenne on jo saatu käyntiin pääradalla, mutta VR pyytää matkustajia varautumaan edelleen viiveisiin. Joitakin junavuoroja saatetaan myös perua. Esimerkiksi Helsingin ja Tampereen väliltä peruttiin aamulla kaksi IC-junaa.

Aamun kaukojunat Helsingin suuntaan jäivät Tikkurilaan, josta matkustajat jatkoivat lähiliikenteellä. Kaukojunien lähdöt pyrittiin sen sijaan järjestämään Helsingin asemalta.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä raivaus- ja korjaustyöt aiheuttavat mittavia poikkeusjärjestelyitä. R-, H- ja N-junien matkustajat esimerkiksi vaihtavat Pasilassa muihin juniin päästäkseen Helsingin keskustaan.

VR:n mukaan muu lähiliikenne pääradalla Riihimäelle ja Lahteen Pasilasta alkaen hoituu tällä haavaa aikataulun mukaisesti. Isoimmat poikkeamat ovat Keravan junissa, joista käytännössä joka toinen vuoro on jäänyt pois.

VR:n kuljetuskoordinaattori Christian Dahlström arvioi aamulla, että korjaustyöt voivat viedä koko päivän. Onnettomuusjuna on nyt saatu nostettua raiteille, mutta radan varsinaisia korjaustöitä ei ole vielä saatu aloitettua.

– En usko, että iltapäivään mennessä saadaan liikenne ainakaan normalisoitua, Dahlström täsmentää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.