Kansanedustaja ja myös eläinten

Eduskunnan vaalikauden päättyessä jättävä kansanedustaja Tanja Karpela on Suomen tunnetuimpia eläinten ystäviä. En olisi suuresti yllättynyt, mikäli hänen tuleva työpaikkansakin liittyisi jotenkin eläinten oikeuksien ajamiseen. Sitä odotellessa Karpela juontaa ja emännöi reality-sarjan Tanja ja Eläinsairaalan lemmikit.

Ohjelmassa palataan katsomaan, mitä kuuluu sarjan Eläinsairaalan lemmikit eläimille nykyään. Miten kävi esimerkiksi perheensä tulipalosta pelastaneelle ja itsensä samalla loukanneelle Papu-koiralle? Tarjolla on suuria tunteita kaikille eläinten ystäville.

Tanja ja Eläinsairaalan lemmikit Nelonen klo 19.00

Nettihuutokaupoista suurin ja tunnetuin eBay, on monille suomalaisillekin jokapäiväinen harrastus. Dokumentti eBay - kauppiaan unelma tulee Saksasta. eBay perustettiin vuonna 1995 Kaliforniassa. Nykyään eBay on pörssiyhtiö, joka työllistää 11 000 ihmistä. eBayn suosion syy ei niinkään ole hinnoissa, vaan valtavassa tarjonnassa. Viime vuonna tavaraa nettihuutokaupattiin maailmanlaajuisesti 60 miljardin dollarin arvosta.

Dok: eBay - kauppiaan unelma FST5 klo 22.40

Animaatiosarja Family Guy on outo lintu. Pinnaltaan se on tyylipuhdas Simpsonit-kopio, mutta huumori on kuitenkin täysin erilaista: rankempaa ja surrealistisempaa. Välillä tuntuu siltä, että Family Guy ärsyttää katsojaansa ihan tahallaan. Välillä saa nauraa aivan simona. Itse ahmin sarjan viisi ensimmäistä kautta dvd:ltä muutaman viikon aikana.

Subilla alkavat tänään neljännen kauden jaksot. Peterin ja Loisin avioliitto on hieman väljähtänyt, joten he lähtevät lemmenlomalle. Yhteensattumien kautta he pääsevät käsiksi Mel GibsoninPassion of the Christin jatko-osan ainoaan kopioon, eikä sellainen voi olla terveellistä.

Family Guy Sub klo 20.30

Suomen historian myytit on Teeman historiasarja, jossa nimensä mukaisesti puretaan tapahtumia ja ajanjaksoja, jotka ovat saaneet suomalaisten mielissä myyttisiä muotoja. Oliko esimerkiksi talvisodan henki totta ja mistä se oikein syntyi? Keitä olivat ja mistä tulivat Etelä-Pohjanmaata 1800-luvulla terrorisoineet puukkojunkkarit eli häjyt? Entä minkä sortin rikollisia olivat kieltolain aikaiset pirtun salakuljettajat?

Ensimmäisessä jaksossa entinen kansanedustaja Rosa Meriläinen pohtii sitä, kuinka vuoden 1907 vaalit Suomessa järjestettiin ja minkälainen oli vaalitulos. Onnistuisiko nykynaisilta samanlainen esiinmarssi kuin ensimmäisten vaalien tuloksena valituilta naiskansanedustajilta?

Rosa johdattelee katsojaa historiallisiin paikkoihin Helsingissä ja Tampereella, tapaa tutkijoita ja käy läpi muun muassa vanhoja vaaliohjelmia. Kuinkahan ne sopisivat tähän päivään? Ja kuinka todenmukaisen kuvan antaa Ilmari Kiannon klassikkoteos Punainen viiva vaalikeväästä Suomen suurruhtinaskunnassa vuonna 1907?

Suomen historian myytit: Ensimmäiset vaalit 1907 Teema klo 21.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut