Suomalaiset partiolaiset kesyttivät korkean huipun Nepalissa

STT

Suomen Partiolaisten retkikunnan unelma täyttyi kiirastorstaina. Kuusi sen jäsentä nimittäin saavutti lähes kuuden kilometrin korkeudessa siintävän vuorenhuipun Baden-Powell Peakin Nepalissa.

Suomalaisten retkikunta oli ensimmäinen eurooppalainen, joka kesytti tuon partioliikkeen perustajan lordi Baden-Powellin mukaan nimetyn huipun. Se sijaitsee satakunta kilometriä Nepalin pääkaupungista Kathmandusta pohjoiseen.

- Retkikunnassa on kaikkiaan 22 jäsentä, joista kuusi pääsi nousemaan aivan huipulle asti, kertoo Suomen Partiolaisten kehitysyhteistyövastaava Jaakko Weuro, joka on kotimaasta pitänyt yhteyttä kiipeilijöihin.

Retkikunnan jäsenistä nuorimmat ovat 18-vuotiaita ja vanhimmat kolmikymppisiä.

Suomalaisille järjestetään ensi perjantaina Kathmandussa juhlavastaanotto. Weuron mukaan Nepalin pääministeri on ilmoittanut haluavansa tavata suomalaiskiipeilijät ja ojentaa heille kunniakirjat.

Baden-Powell Peakin valloitus on osa Suomen Partiolaisten 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Juhlavuoden kunniaksi järjestö on myös aloittanut kahden vuoden kumppanuusprojektin Nepalin partiolaisten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.