Siltoja suljettu Salon tulvien vuoksi

STT

Uskelanjoen vedenpinnan nousu on tuonut tulvan Salon keskustaan. Varsinais-Suomen hätäkeskus on saanut kymmenkunta puhelua kiinteistöistä, joihin on tullut tulvavettä. Puolenpäivän aikaan pelastuslaitos pumppasi vettä kuudesta kiinteistöstä. Vettä on noussut muun muassa kellareihin.

Aamupäivällä vedenpinta oli joessa keskustan kohdalla pari metriä normaalia korkeammalla.

Tulva johtuu jäälohkareiden muodostamista padoista. Jää on tukkinut Uskelanjoen rautatiesillalta ylöspäin. Lohkareita on kerääntynyt muun muassa Turuntien sillan lähelle. Silta on suljettu liikenteeltä. Kulkeminen on kielletty myös kevyen liikenteen riippusillalla ja Vilhonkadun kävelysillalla.

Jäälohkareita on noussut keskustassa myös joen rannoille. Lohkareet ovat tukkineet rannassa kulkevia kevyen liikenteen väyliä ja kaataneet valopylväitä.

Tulva on kerännyt Salon keskustaan runsaasti yleisöä. Poliisi kehottaa yleisöä pysymään riittävän kaukana rannasta ja antamaan viranomaisille työrauhan.

Pelastusviranomaiset ovat pyytäneet Puolustusvoimilta virka-apua, jotta jääpadot saataisiin auki. Puolustusvoimat on lähettänyt paikalle pioneereja. Joen alajuoksulla jäätä hajotetaan kaivinkoneilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.