Jarmo Korhonen: Tiura tunnusteli itse loikkausmahdollisuuksia

Pekka Pohjolainen / STT

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen kiistää kokoomuksen kansanedustajan Marja Tiuran väitteet siitä, että keskusta olisi houkutellut häntä puolueloikkaukseen viime eduskuntavaalien jälkeen keväällä 2007.

Tiura sanoi keskiviikkona ilmestyneessä Apu-lehdessä, että häntä houkuteltiin tuolloin liittymään keskustaan.

- Tiuran väite ei pidä paikkaansa, Korhonen sanoo STT:lle.

Korhosen mukaan Tiura oli asiassa itse aloitteellinen ja otti yhteyttä välimiehenä toimineen Nova-liikemies Arto Merisalon kautta kesken hallitusneuvottelujen. Yhteydenotto tuli Korhosen mukaan torstaina iltapäivällä. Torstai oli tuolloin 12. huhtikuuta ja neuvottelut oli aloitettu edellispäivänä.

Korhosen mukaan Tiura vetäytyi hankkeesta kuitenkin parissa päivässä.

Merisalo vahvistaa Savon Sanomien verkkolehdessä, että aloite ja ajatus puolueen vaihtamisesta oli nimenomaan Tiuran.

Korhonen ja keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen tiesivät asiasta, ja Korhonen sanoo käyneensä keskusteluja myös Tiuran itsensä kanssa.

- Keskustalla ei ollut tarjota muuta kuin rivikansanedustajan tehtäviä, Korhonen toteaa.

Hänen mukaansa keskustalla ei myöskään ollut mitään syytä ryhtyä tulehduttamaan hallitusneuvottelujen ilmapiiriä, koska puolue oli saanut vaaleissa 51 paikkaa ja suurimman puolueen aseman.

Tiuran mukaan asialla oli Korhonen, jonka tarkoitus oli ilmeisesti hämmentää kokoomusta. Tiura sanoo Avussa ilmoittaneensa, että "sitä temppua (loikkausta) hän ei tekisi, vaikka keskusta olisi Suomen ainoa puolue".

- Että joku kehtaa edes tarjota toisen puolueen jäsenyyttä heti vaalien jälkeen. Keskustan puoluetoimistossakin olisi hyvä opetella kunnioittamaan parlamentarismin pelisääntöjä, Tiura opastaa lehdessä.

STT ei keskiviikkoiltana tavoittanut Tiuraa kommentoimaan asiaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän nykyinen varapuheenjohtaja oli viime vaalien äänikuningatar yli 17 500 äänellään, mutta ministerinsalkkua hänelle ei annettu. Sittemmin julkisuudessa ovat olleet hänen moninaiset kytköksensä vaalirahaa holtittomasti jakaneeseen Nova-konserniin.

Tiuraa epäillään lahjuksen ottamisesta Anna Tapion koulun säätiöön liittyvässä lahjusjutussa. Kansanedustaja on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Asia on menossa syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.