Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hyväksikäytöstä tuomittu jatkaa pastorina

Shahin Doagu

Lasta hyväksikäyttänyt mies toimii nyt keskisuomalaisen helluntaiherätyksen paikallisseurakunnan kakkospastorina.

Iltalehden mukaan perheellinen pastori tuomittiin syksyllä 2008 puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen 15-vuotiaan tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänet määrättiin myös maksamaan lapselle korvaukset kärsimyksestä, kivusta ja särystä.

56-vuotiaalle miehelle langetetusta hyväksikäyttötuomiosta määrätty kahden vuoden toimintakielto päättyi elokuun alussa.

- Hän oli sivussa virasta kiellon ajan. Asiat on käsitelty, hän on tehnyt parannuksen ja sovittanut rangaistuksensa. Hän jatkaa nyt pikkuhiljaa entisessä tehtävässään, kertoo seurakunnan johtaja Iltalehdelle.

- Olen keskustellut asiasta Neuvoa antavien veljien kanssa ja saanut heiltä luvan siihen (antaa pastorin palata tehtäväänsä). Hän ei kuitenkaan saa toimia lasten ja nuorten parissa.

Pastorin uhri oli tämän perhetuttu. Tekojaan pastori selitti syyttäen työuupumusta, joka johti harkintakyvyn pettämiseen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut