Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sade katkaisi kaksi tietä Lievestuoreella lauantaina – katso kuva paikasta, jossa vettä oli vyötäröön asti

Pia Jormalainen käveli sunnuntaiaamuna tulvapaikan ohi Simo Elorinteen ja kaksivuotiaan Mikko-pojan kanssa. Agata Anttonen

Heikki Kärki

Laukaan Lievestuoreella jouduttiin lauantaina katkaisemaan kaksi tietä, kun sadevesi tulvi korkealle. Hohontie suljettiin seitsemän jälkeen, Laurinkyläntie iltakymmeneltä. Sunnuntaina liikenne oli saatu kulkemaan jälleen normaalisti.

Laurinkyläntiellä Keski-Suomen pelastuslaitos löysi sadevesikaivon, joka oli tukossa. Tukos aukaistiin, jonka jälkeen vesi valui pois.

Hohontiellä minkäänlaista kaivoa ei sen sijaan löytynyt. Vettä oli vielä lauantai-iltana pahimmillaan vyötäröön asti ja yksi tulvaan juuttunut auto jouduttiin nostamaan pelastuslaitoksen kalustolla kuiville.

Tulvaveden poistamisen suhteen pelastuslaitos oli lauantaina neuvoton. Tie suljettiin liikenteeltä ja veden poistumista jäätiin odottamaan.

– Tienpitäjä on YIT ja tieto tulvasta meni heille Tieliikennekeskuksen kautta, päivystävä palomestari Tomi Jousmäki kertoi sunnuntaiaamuna.

Kun Keskisuomalaisen kuvaaja vieraili Lievestuoreella aamupäivällä, muistutti tulvasta enää tien roskaisuus ja hiekkaisuus rautatien alikulun kohdalla.

Lievestuorelainen Pia Jormalainen oli perheensä kanssa kävelyllä Hohontiellä. Lauantai-iltana Liepeen sopimuspalokuntaan kuuluva Jormalainen oli osallistunut tulvatuhojen torjumiseen.

– Illalla tästä ei päässyt kulkemaan, nyt tie on ihan kuiva. Meidän palokunnan porukka haki varoitusmerkit aamulla pois, Jormalainen vertaili.

Sitä mihin vesi oli kadonnut, ei Jormalainen osannut arvioida.

– Koskaan aiemmin tässä kohdassa ei ole ollut mitään vastaavaa, tulvapaikan lähellä asuva Jormalainen kertoi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut