Lievestuoreella satoi vettä niin, että kaksi tietä piti katkaista – "Aika huima vesimäärä, yksi auto sinne hyytyi"

Yksi auto hyytyi Hohontien alikulkuun, muita autoja sinne ei enää päästetty. Arkistokuva. Matti Salmi

Eriikka Hienola

Runsaat sateet aiheuttivat lauantaina ongelmia Laukaan Lievestuoreella, jossa kaksi tietä piti katkaista äkillisen tulvan takia.

Lievestuoreelta etelään lähtevä Hohontie alittaa lähellä kylän keskustaa rautatien, ja tämän alikulun monttu valui täyteen vettä. Pelastuslaitoksen mukaan ainakin yksi auto yritti alittaa rautatien mutta hyytyi veteen.

Pelastuslaitos sai vahingontorjuntatehtävän Hohontielle kello 19.16. Vettä oli kyseisessä kohdassa aikuista ihmistä vyötärölle asti. Rankin vesisade oli tässä kohtaa kuitenkin jo laantunut.

– Aika huima vesimäärä ajoradalla. Yksi auto sinne hyytyi ja jouduttiin nyppäämään se pois. Muita autoja ei olla päästetty kokeilemaan, palomestari Tomi Jousmäki kertoi paikan päältä.

– Nyt yritetään keksiä, miten vesi saadaan tuolta pois. Kaivoakaan ei löydy, mistä vesi poistuisi.

Pelastuslaitos ilmoitti asiasta lopulta kunnossapitopäällikölle, joka otti tilanteen niin sanotusti luovittavakseen. Illalla kymmenen aikaan tilanne oli vielä päällä ja Hohontie edelleen poikki.

Vettä satoi iltapäivän aikana sen verran reilusti, että lähiseudun ojan alkoivat tulvia ja vesi valui kevyen liikenteen väylän yli rautatien alittavan monttuun Hohontielle.

Pelastuslaitoksen ollessa tehtävällä saapui paikalle paikallinen asukas, joka kertoi, että pienen matkan päässä Laurinkyläntiellä on toinenkin vastaava tulvakohta.

Laurinkyläntie oli illalla kello 22 katkaistu myös tulvivan veden takia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut