Poliisi tutkii Pekka Katajan pahoinpitelyä tapon yrityksenä – rikoksesta epäillään kahta miestä, joista poliisi pyytää havaintoja

Jyri Salonen

Poliisi jatkaa Jämsässä perjantaiaamuna tapahtuneen väkivallanteon tutkintaa tapon yrityksenä. Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Kataja hakattiin sairaalakuntoon kotonaan Jämsänkoskella. Vielä perjantaina rikosnimikkeenä oli törkeä ryöstö, mutta poliisikuulusteluissa on käynyt lauantain aikana ilmi, että Katajalta ei sittenkään anastettu omaisuutta.

Tapon yrityksestä epäillään kahta miestä, joita ei ole tavoitettu. Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta numeroon 050-4560471 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.

Poliisi ei voi toistaiseksi antaa tekijöistä tarkempia tuntomerkkejä.

– Olemme saaneet varsin erilaisia ja keskenään ristiriitaisia tietoja tekijöistä, joten emme voi tässä vaiheessa rajata tuntomerkkejä, rikoskomisario Annukka Liukkonen kommentoi.

Väkivallan kohteeksi joutunut Kataja kertoi tapahtumista itse Keskisuomalaiselle perjantaina. Hänen kuvailunsa mukaan tekijät olivat "arabinnäköisiä".

Kataja sai teon seurauksena kallonmurtuman ja lievän aivoverenvuodon. Hänet vietiin hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan, josta käsin hän kertoi vammoistaan Keskisuomalaiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut