"Aamulääkkeitäkään ei päässyt hakemaan" – Palokan senioritalon asukkaat odottivat aamulla epätietoisina infoa jatkosta

Palotalojen sekä naapuritalon asukkaat olivat aamulla epätietoisia omaisuudestaan sekä jatkomajoituksesta. Satu Kakkori

Anne Repo

Palokan Ilona -senioritalon asukkaita oli kerääntynyt lauantaina aamukymmenen aikaan Palokan koulun koulun edustalle. Asukkaat joutuivat pakenemaan myöhään eilen illalla kiireessä talon ylimmässä kerroksessa roihunneen palon tieltä. Senioritalo on tulen, savun ja lauenneiden sprinklereiden ampuman veden vuoksi nyt pitkälti asuinkelvoton.

Osa asukkaista löysi yösijan sukulaisten luota, ja osalle järjestettiin hätämajoitusta Palokan koululle, hotelleihin ja hoitolaitoksiin eri puolille kaupunkia

Toiveissa oli saada lisätietoa, miten edetään. Palaneen talon asunnoista ei myöskään saanut hakea tavaroitaan.

– Olimme viime yön pojan vaimon kotona. Tässä piti olla joku infokin, mutta ei tässä näy ketään. Moni on käynyt sisälläkin kysymässä, ihmetteli Seija Vähäkoski. Hänen ja miehensä Jorma Vähäkosken asunto on talon kolmannessa kerroksessa.

– Asuntoon ei ole mitään asiaa. Palomies toi meidän lääkkeet ja kassillisen tavaroita. Suurin hätä oli miehen aamulääkkeistä.

Palomies toi aamulla Jorma Vähäkoskelle (vas.) tämän kotoa välttämättömiä tavaroita, kuten vaatteita ja lääkkeet. Vierellä vaimonsa Seija Vähäkoski ja naapuri Raimo Rajanen. Asukkaat itse eivät asuntoihin päässeet.

Samassa kerroksessa asuva Raimo Rajanen vietti yön koulukeskuksen hätämajoitustiloissa.

–  Nyt olisi tärkeää saada asukkaille tietoa, sillä kukaan ei tiedä miten tästä eteenpäin. Kaikki odottelee, missä on jatkomajoitus. Minkäänlaista infoa ei ole ollut, mutta kuulemma se on työn alla, eikä kai ole päätetty vielä, vastaako isännöitsijä tiedottamisesta vai palopäällikkö, vierestä aprikoidaan tilannetta.

Kaikille palomiehet eivät tuoneet välttämättömiä tavaroita, vaan sekä palotalon että viereisten talojen asukkaat joutuivat ensi töikseen aamulla ostamaan uudet lääkkeet. Moni oli lähtenyt asunnosta kiireessä, vain takki yöpuvun päällä.

Viereisessä JVA:n talossa asuva Marketta Oksanen odotteli talonsa pihalla, pääsisikö hakemaan asunnostaan tavaroita. Ei päässyt.

– Ensin on lähdettävä hakemaan keskussairaalasta lääkkeitä. Ja näissä samoissa vaatteissa pitää olla, rahat ja kaikki ovat tuolla kotona, ei ole edes kampaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut