THL: Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja – koko maassa viisi uutta tapausta

THL ei ilmoittanut uusista koronavirustartunnoista Keski-Suomessa tiistaina. Jaana Kautto

Teemu Rauhala, STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ei ilmoittanut tiistaina uusista koronavirustartunnoista Keski-Suomessa.

Tapauksia on maakunnassa edelleen THL:n mukaan 137. THL:n tietojen mukaan Keski-Suomessa olisi kulunut jo 26 päivää edellisestä koronavirustartunnasta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tosin vahvisti maanantaina, että sen alueella todettiin viime perjantaina yksi uusi tartunta. Tartunta ei Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vs. johtajaylilääkäri Juha Palonevan mukaan ole näkynyt THL:n julkaisemissa luvuissa todennäköisesti tiedonsiirtymisen viiveen takia. Tilastojen epäsuhdan taustalla voi olla myös se, että THL tilastoi tartunnat potilaan kotikunnan perusteella, ei sen perusteella, missä tartunta on todettu.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ei puolestaan enää aiempaan tapaansa tiedota päivittäin sen alueella todetuista tartunnoista.

Suomessa on todettu vuorokauden aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Yhteensä tartuntoja on todettu nyt 7 262.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia on tämän hetkisten tietojen mukaan Suomessa todettu puolestaan yhteensä 329. Viimeisin kuolemantapaus on raportoitu viime viikon perjantaina.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on tällä hetkellä 19 ihmistä, joista yksi on tehohoidossa. Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemantapaukset ja sairaalahoidossa olevien potilaiden tiedot kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut