Espoon syytteessä olevat johtajat saavat jatkaa

STT

Espoon väistyvä kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen (kok.) ja teknisen toimen johtaja Olavi Louko saavat jatkaa viroissaan virkamatkasotkusta huolimatta. Asiasta päätti Espoon kaupunginhallitus tänään.

Kaksikon virasta pidättäminen tuli pohdittavaksi, kun heitä vastaan nostettiin syytteet matkasotkuista ja matkoja koskevasta valvonnasta. Keskusrikospoliisi on tutkinut yhteensä pariakymmentä matkaa vuosina 2004–2008.

Syyttäjä on ollut vaitonainen syytteiden sisällöistä, mutta käytännössä kyse on siitä, ovatko matkat heikentäneet luottamusta viranomaistoimintaan. Loukoa vastaan on nostettu syyte lahjusrikkomuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kokkosen kohdalla kyse on tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Loukon osalta kyse on 16 matkasta tai tilaisuudesta Suomessa ja ulkomailla. Kokkosen tapauksessa kyse on yhdestä matkasta, ja lisäksi hän on etukäteen hyväksynyt Loukon matkat.

Kokkonen ja Louko ovat kiistäneet syyllisyytensä. Jutulle ei ole vielä määrätty käsittelypäivää Espoon käräjäoikeudessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut