Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Britannian koalitiohallitus kiirehtii säästökuuria

STT

Britannian uusi hallitus on nimennyt tärkeimmäksi tehtäväkseen maan ennätysmäisen julkisen talouden vajeen supistamisen. Pääministeri David Cameronin hallitus on julkistanut tänään yksityiskohtia hallitusohjelmastaan.

Hallitus aikoo koota 50 päivässä uuden ns. hätätilabudjetin, jossa julkisia menoja leikataan vielä tänä vuonna seitsemän miljoonan euron edestä.

Konservatiivit ja liberaalidemokraatit ovat sopineet myös tulevien vuosien säästökuurin suuntalinjoista. Niiden mukaan hallitus nimenomaan aikoo vähentää julkisia menoja pikemmin kuin kasvattaa veroja.

Uusi hallitus on monin tavoin historiallinen. 43-vuotias Cameron on Britannian nuorin pääministeri melkein 300 vuoteen. Lisäksi kyse on Britannian ensimmäisestä koalitiohallituksesta sitten vuoden 1945.

Suurin osa ministeripaikoista meni vaalivoittaja konservatiiveille. Ulkoministeri William Hague samoin kuin valtiovarainministeri George Osborne ovat puolueen riveistä.

Liberaalidemokraateilla on uudessa hallituksessa viisi ministeriä. Puolueen suosittu puheenjohtaja Nick Clegg sai varapääministerin paikan.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut