Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hätäiset hamstraajat tyhjentävät kauppojen hyllyjä

STT

Elintarviketeollisuuden lakko näkyy paikoin kauppojen hyllyillä. Se ei kuitenkaan johdu suoraan työtaistelusta, vaan siitä, että hätäisimmät kuluttajat hamstraavat ruokaa.

Keskiviikkona alkanut kolmipäiväinen lakko ei ehdi aiheuttaa ruokapulaa, sillä työntekijät palaavat töihin jo perjantaiyöstä lähtien.

Kaupat ovat varautuneet työtaisteluun kasvattamalla varastojaan.

Kaupan liiton mukaan lakkoon on tehtaissa varauduttu myös valmistamalla tuotteita etukäteen. Myös lakon piiriin kuulumattomat leipomot ja lihanjalostamot toimivat normaalisti.

Tuoretuotteiden valikoima vähenee Fazerin ja Vaasan leipien sekä Atrian, HK Ruokatalon ja Saarioisten einesten ja lihavalmisteiden osalta.

Isompi tuotevaje voi syntyä 21. huhtikuuta, jolloin on luvassa uusi kolmipäiväinen lakko. Kun nyt pysähdyksissä on 12 tehdasta, toisen lakon piirissä on jo 57 tuotantoyksikköä.

Työtaisteluihin päädyttiin, kun Elintarviketyöläisten liiton ja Elintarviketeollisuuden välinen sovittelu ei tiistaina johtanut sopimukseen.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut