Kolme kultaista hiusta - Viitasaaren kesäteatteri

MAIJA-LIISA WESTMAN

VIITASAAREN KESÄTEATTERI

Kolme kultaista hiusta

Ensiesitys Savivuorella 9.7.2011 Olipa kerran kiltti kuningas, joka hallitsi valtakuntaansa hyvän kuningattaren kanssa. Valtakunnassa kaikki oli mitä parhaimmalla tolalla hamaan tarinan loppuun saakka - vai oliko?

Näinhän sitä kuvittelisi, mutta tämä kuningas oli toista maata. Hän juonitteli ja konnaili saadakseen kaiken valtakunnassaan ja varsinkin perheensä elämässä sujumaan tahtonsa mukaan. Kunnon itsevaltiaasta siis oli kyse. Onneksi sattuma tai johdatus puuttui peliin, ja ilkimysmäisen kuninkaan pahat aikeet eivät toteutuneet.

Tässä tarinassa on tietysti se kaunis ja puhdassydäminen nuori tyttö, joka kenties lopulta saa prinssinsä, on mahdottoman kovaääninen ja jyly jättiläinen, tottelevainen kuningatar ja joukko kyläläisiä, rosvoja, mylläreitä, renkiä, vartijoita ja ties mitä.

Viitasaaren kesäteatterilaiset urakoivat hyppäämällä parin päivän välein ensi-illasta toiseen. Lauantainen Grimmin satuun pohjaava näytelmä oli mitä mainiointa lasten- ja koko perheen teatteria. Se viihdytti ja sopivasti jännitti, ja oli vilpittömällä tekemisen meiningillä toteutettu. Lopussa kaikki arvoitukset ratkesivat ja palaset loksahtivat paikoilleen, niin kuin saduissa useimmiten tapaa käydä.

Kahdeksan antaumuksella roolihahmosta ja -asusta toiseen hyppäävää harrastajaa huolehti paristakymmenestä roolista. Ville Virkkunen oli majesteettinen niin kuninkaan kuin jättiläisen roolissa, Kati Hyvärinen oikeasti melkein kuin prinsessa, ja koko työryhmä osoitti vahvaa paneutumista tekemiseensä.

Esityksen dramatisoinut ja ohjannut Katri Häti joukkoineen sai aikaan yhden kesän virkistävimmistä esityksistä. Sen kotikutoisuus viehätti, ja lisäksi musiikki oli sävelletty ja sanoitettu nimenomaan tätä näytelmää varten.

Grimmin sadun pohjalta näytelmäksi dramatisoinut ja esityksen ohjannut: Katri Häti. Musiikin sävellys ja sovitus: Ville Seivo, sanat K. Häti. Lavastus: Jani Jalkanen. Rooleissa: Kati Hyvärinen, Manu Havisalmi, Mervi Turpeinen, Ville Virkkunen, Anne-Mari Ijäs, Noora Pekkanen, Saara Kananen, Niina Pekkanen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut