Höyryä, höyryä Haapamäki - Keuruun kesäteatteri

KESÄTEATTERI

KEURUUN KESÄTEATTERI

Höyryä, höyryä Haapamäki

Ensi-ilta 6.7.2011

Haapamäen Höyryveturipuisto

Höyryä, höyryä Haapamäki on kevyt ja iloitteleva revyy, jonka kuplivin ilo ja repäisevin vauhti vielä ensi-illassa jäi odotuttamaan itseään. Löyhästi kyhätty juoni ja puolihuolimattomasti rakennetut henkilöt eivät tarjoa näyttelijöille paljoakaan näyteltävää, joten musiikkinäytelmän ilahduttavin osuus onkin lauluissa, joiden tulkinta kaipaa kuitenkin sisäistyneempää otetta ja tunteen paloa. Kokonaisuudessaan esitys tarvitsee rillumareihenkisen "nyt mennään eikä meinata" -otteen, jotteivät valmiiksi väsyneet vitsintyngät jämähtäisi lähtökuoppiinsa.

Vanhat tutut kappaleet ja Suomi-filmiromantiikka kaipaavat tulkitsijoistaan enemmän lihaa ja verta. Tähtipari, kiistattomat estradien ammattilaiset Meiju Suvas ja Mikko Rasila voisivat heittäytyä palavammin ja anteliaammin. Kassilan aseman harrastajanäyttelijät osaavat laulaa ja esiintyä, mutta ensi-iltaa vaivasi jonkinlainen haparointi ja käynnistysvaikeus. Höyrytytöt Marjo Stålhammer, Kirsi Taponen ja Tanja Vellamo hurmaavat aidolla ja valoisalla olemuksellaan ja laulu syttyy kepeänä ja vaivattomasti. Lasse Karkjärven Dolores Ramones onnistuu hetkittäin kaivelemaan komiikan lähteitä.

Keskeneräiseltä vaikuttaneen ensiesityksen jälkeen tahti varmasti esitysten myötä paranee. Äänentoistoa kannattaa ehdottomasti tarkistaa, sillä suuri osa puheesta puuroutui kuulumattomiin. Lavalla loistava yhteistyö ja yhdessä tekemisen riemu heijastuu väistämättä katsomoon; ohjaajan tehtävä on puhaltaa yhdessä tekemisen henki tähän näytelmään.

Ennen kaikkea esitys kaipaa vilpitöntä heittäytymistä ja uhkarohkeutta; varman päälle puristettu huumori kun ei naurata ketään.

PAULIINA SIEKKINEN

Ohjaus ja dramaturgia: Mikko Rasila. Kapellimestari ja musiikin sovitus: Janne Viitaniemi.

Rooleissa: Meiju Suvas, Mikko Rasila, Lasse Karkjärvi, Urpo Jokipalo, Tommi Lehto, Riitta Hakala, Irma Vehmaskoski, Marjo Stålhammer, Kirsi Taponen ja Tanja Vellamo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.