Matematiikka pätee rakkauteenkin

Rakkaus, siitä todellakin riittää juttua. Mutta aihetta harvemmin käsitellään numeroina. Teeman uusintana nähtävä amerikkalainen tiededokumentti tekee juuri niin.

Todennäköisyydet pätevät rakkauteenkin, joskaan tarkkoja kaavoja ei ole olemassa. Ajalleenpa vaikkapa Sitä Oikeaa? On epätodennäköistä, että hän on ensimmäinen tapaamasi mielenkiintoinen ihminen. Dokumentissa käydään läpi rakkaussuhteen koko kaari flirttailusta avioliittoon numeroiden avulla.

Tiededokumentti: Rakkaus numeroina Yle Teema klo 17.05

USA:n presidentin Barack Obaman presidenttikauden tallentaminen on valokuvaaja Pete Souzan vastuulla. National Geographicin kuvaajaryhmä seurasi Souzaa puolen vuoden ajan Obaman kannoilla presidentin tavatessa valtioiden päämiehiä ja edeltäjiään ja työskennellessä esikuntansa kanssa muun muassa Yhdysvaltain terveydenhuoltouudistuksen parissa.

45min Special: Barack Obama - presidentti lähikuvassa MTV3 klo 20.00

Viime vuodelta uusittava norjalainen draamasarja Berliininpoppelit (Berlinerpoplene) perustuu Anne B. Ragden romaanitrilogiaan Neshovin perheestä.

Kun Anna Neshov sairastuu viikkoa ennen jouluaattoa ja makaa kuolinvuoteellaan, hänen kolme poikaansa joutuvat ottamaan kantaa omaan ja toistensa elämään. He eivät ole olleet yhteydessä toisiinsa vuosiin.

Nuorin veli Erlend työskentelee somistajana Kööpenhaminassa, Margido omistaa pienen hautaustoimiston Trondheimissa ja vanhin veli Tor pyörittää teurastamoa. Nyt the tapaavat toisensa äitinsä sairasvuoteella.

Berliininpoppelit FST5 klo 21.30

Japanin maanjäristyksestä ja tsunamista on kulunut kolme kuukautta. Tuho ei tullut yllätyksenä. Yllätys oli maanjäristyksen ja tsunamin voimakkuus. Varotoimet eivät olleet riittäviä.

Tuoreesta Ulkolinja-dokumentista Tsunamista selvinneet vastaa Japanin yleisradioyhtiö NHK. Firman kamerat olivat tallentamassa traagisia tapahtumia reaaliajassa. Itsekin huomasin, että NHK-kanavalla ei kahteen seuraavaan viikkoon muita aiheita juurikaan käsitelty.

Ohjelmassa haastatellaan eloonjääneitä, jotka kertovat oman ja joskus läheistensäkin tarinan. Joskus koko maallisen omaisuuden menettäminen on loppujen lopuksi pikkujuttu.

Ulkolinja: Tsunamista selvinneet TV1 klo 21.40

Hollywoodissa näyttelijöiden yleisin repliikki on: "Tervetuloa, etsitäänpä teille vapaa pöytä. Menu, olkaa hyvä." Kilpailu on kovaa, ja harva tekee läpimurron. Jo se, että elättää itsensä näyttelemisellä, voidaan laskea läpimurroksi.

Kuusiosaisessa norjalaisessa reality-sarjassa näyttelijä Lisa Stokke yrittää luoda uraa Hollywoodissa. Lähtökohta ei ole toivoton. Stokke on esiintynyt Lontoon suurissa musikaaleissa. Kykyjä siis löytyy, ja lisäksi Lisa on viehättävä nainen. Hollywoodiin hän ottaa mukaan kaksi lastaan ja äitinsä.

Oli pakko käydä vilkaisemassa Internet Movie Databasesta, onko Stokke saanut töitä USA:n showbisneksestä. Jos asia kiinnostaa, voitte tehdä saman.

Lisa goes to Hollywood FST5 klo 20.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.