Viikko päivässä - Vastingin Nuorisoseura

Jorma Pollari

Vastingin Nuorisoseura

Viikko päivässä

Esitys Karstulassa 2.7.2011 Vastingin Nuorisoseuran kesäteatteri on luomassa pitkää perinnettä. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Hannu Patamaa on teatterin luottomies vaativissa ohjaksissa kesästä toiseen. Tänäkin vuonna hän hioo komiikkaa keskeltä arkista elämää ja ajan ilmiöitä näytelmässään Viikko päivässä.

Näytelmän nimi tulee siitä, että yrittäjä Karikko ( Eero Koivunen) saa jälleen uuden idean nousta konkurssin aiheuttamasta masennuksesta. Vaimonsa ( Suvi Kantonen) ja tyttärensä ( Tuula Leppänen) sekä tämän sulhasen (Patamaa) kanssa hän perustaa yrityksen palvelemaan kiireisiä ihmisiä: yhdessä päivässä tarjotaan asiakkaille koko viikon lomaohjelma.

Siivoja Räikkönen ( Marja-Liisa Pöppönen) sekä naapuriapu Martti ( Erkki Hellsten) saavat painaa hiki hatussa, kun pikalomalaisia ilmestyy lomamotelliin palveltaviksi. Eri kohtauksissa kehittyvät koomiset tilanteet sekä läpi näytelmän soljuva naseva dialogi tarjoavat kesäteatteriviihdettä koko rahan edestä.

Vastingin uuttera esiintyjäkaarti on jo käynyt tutuksi vuosien varrella. Kun on kokemusta, näkyy se lopputuloksessa esiintymisvarmuutena ja vapautuneisuutena. Homma pelaa yskimättä eikä katsomossa tarvitse jännittää esittäjien puolesta eikä kärsiä myötähäpeästä.

Vastinginkin tiimissä on mukana nuorta polvea sekä pitkän iän saavuttaneita, mikä kertoo hienosti siitä, millainen yhteisö teatteri parhaimmillaan on. Samaan hiileen puhaltaminen on jälleen aistittavissa, mikä luo kivan tunnelman myös katsomoon. Ikäviä sooloilijoita ei näytelmässä nähdä, vaan nyt tehdään tasokasta yhteistyötä.

Näytelmä etenee juonensa puolesta selkeästi Yksittäiset kohtaukset ovat riittävän pitkiä, minkä vuoksi katkonaisuutta ei pääse syntymään. Jännite, miten tästä kaikesta tullaan selviämään, pitää otteessaan viime kohtaukseen asti - sen tarjoama auvoisa tulevaisuus on vapauttava ja jättää hyvän mielen, myös piskuisen opetuksen.

Käsikirjoitus ja ohjaus: Hannu Patamaa. Musiikki: Johannes Lintunen. Rooleissa: Eero Koivunen, Suvi Kantonen, Marja-Liisa Pöppönen, Tuula Leppänen, Hannu Patamaa, Erkki Hellsten, Harri Leppänen, Jorma Matilainen, Mari-Anne Leppänen, Hilkka Kuosmanen, Riitta Kolari, Siru Leppänen, Aino Kuosmanen, Paavo Jokinen, Jaana Lehtomäki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.