Missä Hercule Poirot, siellä murha

Hercule Poirot ( David Suchet) ja Hastings ( Hugh Frasier) matkustavat arkeologisille kaivauksille Lähi-Itään. Kukaan ei ylläty, kun Poirot joutuu selvittämään juuri tapahtunutta murhaa.

Hercule Poirot: Murha Mesopotamiassa TV1 klo 18.50

Amerikkalaisessa tosi-tv-sarjassa Pomo piilossa seurataan yritysjohtajia, jotka perehtyvät yhtiön toimintaan soluttautumalla ruohonjuuritason tehtäviin salanimellä. Raviratoja pyörittävä Churchill Downs tunnetaan parhaiten Kentucky Derbyn järjestäjänä. Yhtiön toimitusjohtaja Bill Carstanjen tutustuu salaa yhtiönsä toimintaan sekä hevostalleilla että vip-aitioissa, joita siivotaan öisin.

Pomo piilossa MTV3 klo 21.00

Toivottavasti Suomi TV pysyy pystyssä, sillä kanavalta on tarkoitus alkaa syksyllä Conan O'Brienin uusi talk show. Suomi TV:n ongelma on yksinkertainen: houkuttelevan ohjelmiston puute. Tarjonnan parhaimmistoon kuuluu kolmannen kauden jaksoin jatkuva brittiläinen scifi-draamajännäri Uhka menneisyydestä (Primeval).

Satunnaisesti ilmaantuvien aikaporttien kautta menneisyyden hirviöt saapuvat tänne meidän nykyisyyteemme. Muutenkaan lineaarinen aikakäsitys ei enää päde. Professori Cutterilla ( Douglas Henshall) ja hänen henkilökunnallaan on hengenvaarallisena tehtävänä estää tai ainakin minimoida tuhot.

Tämän illan jaksossa British Museumiin avautuva aikaportti tuottaa päänvaivaa. Cutter saa myös uusia alaisia.

Uhka menneisyydestä Suomi TV klo 22.00

Vaikka Dexter onkin yksi parhaimmista nykysarjoista, ymmärrän Nelosen päätöksen näyttää sitä yömyöhään. Sarja on niin verinen ja makaaberi, että lasten on parasta pysyä siitä erossa. On myös vaikea kuvitella, että Dexter olisi katsojamenestys Suomessa edes primetimessä.

Dexter ( Michael C. Hall) on päivisin poliisin verijälkiin erikoistunut joviaali rikospaikkatutkija ja öisin pahoja ihmisiä tappava sarjamurhaaja. Erikoisen ja perverssin lapsuuden eläneen Dexterin isohihna luistaa pahasti, minkä hän luonnollisesti yrittää salata muilta. Paitsi uhreiltaan.

Kolmannen kauden alussa näyttää siltä, että Dexterin elämä on vihdoinkin tasaantumassa. Tätä herkkua ei kestä kovin pitkään.

Dexter Nelonen klo 00.10

Puolustuksen puheenvuoro on kuusiosainen, ensiesityksensä kevättalvella 2009 saanut sarja pienen turkulaisen asianajotoimiston elämästä. Päähenkilö on lakiasiaintoimiston 47-vuotias omistaja Liisa Heinänen ( Pirkko Hämäläinen).

Ihmiskohtaloiden ja oikeudenkäyntien keskellä Liisan elämää piristävät aikuinen tytär, kuiva huumori ja työtoverit. Risto Sumén ( Juho Milonoff) on insinöörintarkka sopimusekspertti ja assistentti Saara Soini ( Marja Salo) turhankin innokas oikeustieteen opiskelija. Miesystävä Mauri Kokkonen ( Tapio Liinoja) on syyttäjä.

Ensimmäisessä osassa vanhempi rouvaihminen ( Heidi Krohn) käy muuttamassa testamenttiaan säännöllisin väliajoin. Taustalla on enemmän yksinäisyys kuin todellinen asia.

Puolustuksen puheenvuoro TV2 klo 19.10

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut