Nokia-uutinen nosti monen tunteet pintaan

Nokian keulahahmo Jorma Ollila symbolisessa kuvassa vuonna 1995. Martti Kainulainen

STT

Nokia-kauppa päättää yhden aikakauden suomalaisessa taloushistoriassa, arvioi elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.).

– Nokia on kaikkien aikojen menestynein suomalainen yritys, joka kukoistuksensa vuosina toi Suomelle valtavasti hyvinvointia ja kansainvälistä mainetta kohottaen merkittävästi jopa suomalaista itsetuntoa, Vapaavuori totesi tiedotteessaan.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan vielä ei täysin tiedetä, mitä kauppa konkreettisesti Suomessa tarkoittaa.

– Tämä on luonnollisesti iso muutoksen päivä suomalaisessa teollisessa historiassa. Tähän liittyy varmasti aika paljon haikeutta, tunteikkuutta ja erittäin paljon kysymyksiä, joihin ainakaan ensimmäisenä päivänä ei ole vastauksia.

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mielestä Microsoftin on erittäin tärkeää huolehtia Nokian työntekijöiden motivaatiosta ja innostuksesta. Nokian matkapuhelintoimintojen 4 700 työntekijää ovat siirtymässä suoraan Microsoftiin.

– Joukko, joka nyt on siirtymässä, on jo kokenut aikamoisen epävarmuuden ja elänyt sumuisen tulevaisuuden keskellä, Ihalainen muistutti.

"Loppua odotellessa"

Oulun nokialaiset eivät uutisesta yllättyneet. Anton Agava osasi odottaa myyntiä mutta ei osannut vielä sanoa, onko kauppa hyvä asia nokialaisille.

– Kukaan ei mene enää takuuseen mistään, sillä viime vuosina on ollut niin paljon jyrkkiäkin käännöksiä. Aika näyttää, Agava totesi kiiruhtaessaan töihin.

Muilta ei herunut kommentteja nimellä.

– Odotettu uutinen, ei tullut yllätyksenä. Loppua odotellessa, huikkasi pyörällä työpaikalleen tullut mies.

Nokian Oulun-yksikön pääluottamusmies Tiina Nortamo kertoi, että Oulussa jännitetään nyt, miten peruspuhelimet istuvat Microsoftin liiketoimintaan. Oulussa työskentelee reilut 500 nokialaista.

Nokia herätti laajaa kiinnostusta myös Facebookissa ja Twitterissä. Nokian Facebook-sivulla heitettiin jo hyvästejä yhtiölle. Monet kritisoivat rajusti Stephen Elopia pelaamisesta Microsoftin pussiin, ja osa aikoi vaihtaa älypuhelinmerkkiä.

– Nyt on aika seilata Jollan kanssa, suunnitteli eräs kommentoija.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.