Kodikasta puhelinmyyntiä Jyväskylään

Sami Rahkonen

Yksi Jyväskylän seudun valopilkuista ovat uudet yritykset, joita syntyy alueelle hyvään tahtiin. Tuoreimpien joukkoon mahtuu elokuun puolivälin jälkeen Jyväskylässä aloittanut puhelinpalvelukeskus TimeMakers.

Yrityksen perustaja Juho Tolvanen luonnehtii TimeMakersia erilaiseksi telemarkkinointifirmaksi.

– Me emme myy suoraan puhelimessa mitään. Vastaajalta ei pyydetä rahaa puhelun aikana, hän tähdensi.

Yrityksen palveluihin kuuluvat ajanvarauspalvelut, tiedotus- ja mainossoitot, asiakashankinta, asiakaskyselyt ja palveluiden kilpailutus. Jyväskylän yksikössä keskitytään tällä hetkellä pelkästään sähkösopimusten kilpailutuksiin.

– Käytännössä tarjoamme asiakkaille, joilla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, halvempaa määräaikaista sopimusta, Tolvanen kiteytti.

Jyväskylän keskustassa vanhan harmonitehtaan tiloissa toimiva TimeMakers pyrkii erottumaan muista alan yrityksistä muun muassa kodikkaalla sisustuksella.

– Toista tällaista telemarkkinointifirmaa ei löydy. Täällä on pehmeitä mattoja, värikkäitä äänieristeitä ja hierontapöytä, luetteli Jyväskylän pisteestä vastaava toimistopäällikkö Kirsi Sakari.

Sakari on koulutettu hieroja, joten hänen työnkuvaansa kuuluu myös hyvin myyneiden työntekijöiden palkitseminen hieronnalla.

– Jos tänään tehdään 40 sopimusta, olen luvannut leipoa huomenna korvapuusteja. Näyttää siltä, että aamulla joutuu leipomaan, hän totesi torstaina.

Työntekijöitä kannustetaan tehokkaaseen myyntiin myös mahdollisuudella päästä Espanjaan tai Thaimaahan töihin.

– Kun myy tarpeeksi hyvin, voi päästä 2–3 viikoksi Espanjaan, jossa on majoitus ja työpiste. Ensimmäiset työntekijät lähtevät Espanjaan arviolta marraskuussa, Tolvanen laski.

Tolvanen työskentelee tavallisesti yrityksen päämajassa Lahdessa, jossa toiminta alkoi maaliskuussa. Jyväskylään yritys avasi toimipisteen, koska paikka oli Tolvaselle tuttu ja opiskelijakaupungissa työvoiman saanti on telemarkkinointiyrityksille yleensä helpompaa. Jyväskylään TimeMakers palkkaa 26 työntekijää, joiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.