Siepatut suomalaiset ovat jo Wienissä

Leila (takana) ja Atte Kaleva (oik.) sekä niin ikään torstaina vapautettu itävaltalaisopiskelija Dominik Neubauer vilkuttivat vapautuneina lentokentällä. AFP

STT

Ulkoministeriö on vahvistanut tiedotustilaisuudessa, että joulukuussa Jemenissä siepattu suomalaisaviopari on vapautettu.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi ulkoministeriön tiedotustilaisuudessa, että suomalaiset ja itävaltalainen ovat jo Wienissä sairaalatutkimuksissa.

Uutistoimisto Reutersin lähteen mukaan omanilaiset välittäjät maksoivat lunnaita vapautetuista suomalaisista ja itävaltalaisesta. Tuomiojan mukaan Suomi ei maksanut siepatuista lunnaita.

Suomlaissiepatut ovat yliluutnantti Atte Kaleva ja hänen Neste Oilin Espoon konttorissa johtajana toimiva vaimonsa Leila Kaleva.

STT:n tietojen mukaan Atte Kaleva matkusti Jemeniin virkavapaansa aikana opiskellakseen arabiaa ja työstääkseen Turun yliopistolle tarkoitettua väitöskirjatutkimusta. Kaleva työskentelee Puolustusvoimissa Porin prikaatissa.

Leila Kaleva joutui siepatuksi matkustettuaan tapaamaan miestään.

Suomalaiset siepattiin joulukuussa yhdessä itävaltalaisen miehen kanssa.

Presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanovat olevansa tyytyväisiä ja helpottuneita suomalaisten vapauttamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.