Entäpä, jos euroviisut järjestettäisiin Jyväskylässä?

Tänä vuonna Euroviisut lauletaan Malmö Arenalla. Sari Gustafsson

Sami Rahkonen, Eriikka Hienola

Suomella on viikonloppuna mahdollisuus jättipottiin rajan takana. Suomen MM-jääkiekkojoukkue kohtaa Ruotsin välierissä lauantaina ja viime yönä Euroviisuedustajamme Krista Siegfrids varmisti paikkansa laulukilpailun finaalissa.

Jos kaikki menisi käsikirjoituksen mukaan eli poika saunoisi ja tyttö juhlisi, voisiko Euroviisut järjestää Jyväskylässä?

– Totta kai euroviisut ovat tervetulleet. Ei sanota ei, jos rahaa vain riittää, toteaa Jyväskylän Kongressikeskus Oy:n toimitusjohtaja PietariSorri.

Euroviisut järjestetään viikonloppuna Malmö Arenalla Ruotsissa. Areenaan mahtuu konserttikäytössä noin 15 000 ihmistä. Paviljonkiin mahtuisi yleisöä noin 8 000 seisaaltaan. Istumakäytössä Paviljongin yleisömäärä olisi korkeintaan 5 000 henkilöä.

Helsingissä Euroviisut järjestettiin vuonna 2007 Hartwall-areenassa, joka nielee konserttikäytössä noin 12 000–15 000 ihmistä. Jyväskylän Synergia-areenasta ei ole apua suurtapahtuman järjestämisessä, sillä sen katsomopaikoille mahtuu noin 4 500 henkilöä.

Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja LeoPotkonen suhtautuu Euroviisuihin Kongressikeskuksen Sorria maltillisemmin.

– Mielellään otettaisiin tapahtuma vastaan, mutta majoitus loppuu kaupungissa kesken.

Potkosen mukaan Jyväskylän majoituspaikat riittävät noin 2 000–2 500 vieraan kongressitapahtumalle. Jos on valmis majoittumaan noin 60 kilometrin säteelle, majoitusta löytyy arviolta 4 000–5 000 henkilölle.

Potkosen mukaan myöskään lehtoyhteyksien kapasiteetti ei riittäisi suurtapahtuman järjestämiseen.

Uudenkarhea Lutakonaukio toki mahdollistaisi Euroviisuvapahtuman järjestämistä ulkoilmassa. Ensi vuonna valmistuva aukio vetää kaikkineen arviolta 20 000 vierasta. Nykyisellään aukiolle mahtuu jo noin 10–15 tuhatta ihmistä, ja kun satamakadun kohdalta rantaan ulottuva osuus valmistuu ensi vuonna, kasvaa tila kolmeksi hehtaariksi ja yleisökapasiteetti siis jopa 20 000:een.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.