Pyörämatka Muuramesta Muurlaan päättyi etuajassa

Marko Hämäläinen saapui Muurlan opistolle lähes vuorokauden suunnittelemaansa aikaisemmin. Marko Hämäläinen

Juho Hämäläinen

Muuramelainen valokuvaaja ja kuvauksen opettaja Marko Hämäläinen, 41, lähti viime torstai-iltapäivänä pyöräilemään kohti työpaikkaansa, 326 kilometrin päässä odottavaa Muurlan opistoa. Hämäläisen tavoitteena oli olla perillä tänään maanantaina puoleenpäivään mennessä.

Niin vain kävi, että päämäärään päästiinkin reippaasti etujassa. Hämäläinen kurvasi Muurlan opiston pihamaalle jo eilen sunnuntaina iltaviideltä.

–Poljin päivässä sellaiset 75–95 kilometriä. Voisi varmaan sanoa, että minulla on keskiverto peruskunto. Siihen nähden kulku oli yllättävänkin leppoisaa. Toki pidin paljon taukoja ja kuvasin, mutta raskaaksi matkaa ei voi sanoa, Hämäläinen kommentoi.

Muurlassa valokuvausta opettava Hämäläinen päivitti matkan varrella kännykällään ottamiaan kuvia blogiinsa. Se löytyy osoitteesta www.vaeltajamarko.blogspot.fi. Yöt Hämäläinen vietti teltassa tien varren metsissä.

–Reissu oli tajunnanräjäyttävä ja silmiä avaava. Reitti kiersi pieniä teitä pitkin, jonka ansiosta näin sen toisen Suomen. Kevät, kesä ja pikkuteiden Suomi olivat hyvä yhdistelmä, valokuvaaja hehkuttaa.

Hämäläinen ehti perille päästyään luvata Facebook-sivullaan tekevänsä matkan seuraavaksi talvella hiihtämällä.

–No, se projekti on nyt idea-asteella ja menee toistaiseksi euforia-tokkuran piikkiin. Toteutus riippuu lumitilanteesta, Hämäläinen nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.