Palokan nimikko-oluen ensi-innostus laantui

Stadin Panimon Palokka Savuruisportteri -olutta on ollut saatavana pullossa 4,6 % -vahvuisena.

Shahin Doagu

Jyväskylän Palokan K-citymarketissa vajaassa vuorokaudessa loppuunmyytyä Palokka Savuruisportteri -olutta on myyty kiitettävän hyvin myös ravintola Harry'sissa.

Ravintolapäällikkö Mikko Paajanen kehuu, että nimikko-olutta kaadettiin tuoppeihin viikonlopun aikana yhteensä noin 50 litraa. Määrä vastaa noin sataa oluttuoppia.

– Sitä on myyty kohtalaisen hyvin kotimaiseksi erikoisolueksi. Kyllä tuo 50 litraa on ihan kunnioitettava määrä, Paajanen sanoo.

Paajasen mukaan muita kotimaisia erikoisoluita myydään normaalisti Palokka-olutta vähemmän. Esimerkiksi Suomenlinnan panimon Fabian Stout -olutta menee tavallisesti parissa päivässä noin 30 litraa.

– Ulkomaalaisia, saman kategorian erikoisoluita myydään vielä Palokka Savuruispotteri -olutta enemmän. Suosituin on tshekkiläinen lager-olut, jota menee vastaavassa ajassa noin 60–70 litraa, Paajanen vertaa.

Harry'sissa viime perjantaina myyntiin tullutta erikoisolutta on vielä jäljellä noin sata litraa.

– Ensimmäinen tankillinen meni heti ensimmäisenä päivänä. Todennäköisesti kaikki ne, jotka ovat halunneet sitä maistaa, niin ovat sitä saaneet. Nyt menekki on viime viikosta vähän rauhoittunut. Ainakin suurimmalle osalle halukkaista sitä on vielä jäljellä. Uskoisin kuitenkin, että jäljellä oleva määrä myydään viikon sisällä.

Stadin Panimon Palokka Savuruisportteri -olutta on ollut saatavana 4,6 % -vahvuisena pullo-oluena yksinoikeudella Palokan Citymarketissa. Kovin kauaa torstai-iltana myyntiin tulleet olutpullot eivät asiakkaita ehtineet houkutella, sillä hylly myytiin tyhjäksi vajaassa vuorokaudessa.

Oluen 6,4-prosenttista versiota on myyty ainoastaan jyväskyläläisissä ravintoloissa Vihreässä Haltiattaressa ja Harry’sissa. Alun perin vahvemman version oli tarkoitus tulla myyntiin vasta itsenäisyyspäivänä, mutta ruokakauppaversion loputtua ainakin Harry'sissa Palokka Savuruisportteri -hana avattiin melkein viikkoa suunniteltua aikaisemmin.

Keskisuomalainen ei tavoittanut ketään Vihreästä Haltijattaresta kommentoimaan oluen menekkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.