Soini varoittaa työehtojen polkemisesta, Orpo haluaa kaikki työllistämiskeinot käyttöön

STT

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ei lämpene ajatukselle maahanmuuttajien palkoissa joustamisesta. Samasta työstä on maksettava sama palkka, Palola sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa.

Maahanmuuttajat on saatava töihin, mutta se ei voi tapahtua suomalaisten työehtoja ja palkkoja polkemalla, tiedotti puolestaan perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

Kommentit olivat kannanotto sisäministeri Petteri Orpon (kok.) ehdotukseen ottaa kaikki keinot käyttöön maahanmuuttajien työllistämiseksi. Orpo sanoi Helsingin Sanomissa olevansa valmis jopa lainmuutoksiin, jotta maahanmuuttajat saataisiin nopeasti töihin ja he löytäisivät paikkansa yhteiskunnassa. Käytännössä tämä voisi ministerin mukaan tarkoittaa esimerkiksi sitä, että palkoissa joustetaan alaspäin.

Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmäsi lauantaina Orpon avauksen. Rinne kertoi Demokraatti-lehdessä, että pääministeri pyysi marraskuuta häntä ja "muutamaa muuta" keskustelemaan siitä, voitaisiinko maahanmuuttajiin soveltaa heikompia työehtosopimuksia. Rinteen mukaan hänellä ei ollut asiassa keskusteltavaa.

Perussuomalaisten piirien puheenjohtajien kokoukseen Helsingissä osallistunut Soini sanoi olevansa Palolan kanssa samoilla linjoilla siitä, että työllistämiseen on löydettävä muita ratkaisuja, kuten palkkatukea ja oppisopimuskoulutusta.

Soinin mukaan perussuomalaiset vetoavat vielä voimakkaasti työmarkkinajärjestöihin yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi.

Myös Palola sanoi toivovansa, että yhteiskuntasopimusneuvottelut saataisiin uudelleen käyntiin mahdollisimman nopeasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.