Korkeakouluista katoamassa yli 5 000 työpaikkaa

Kataisen, Stubbin ja Sipilän hallituksen säästöt purevat rajusti korkeakouluihin. Alexander Stubb (kok.) piti Studia generalia -luennon Jyväskylän yliopistolla viime vuoden maaliskuussa, jolloin hän toimi pääministerinä. Sami Saarenpää

STT

Yliopistoista ja korkeakouluista on säästöjen seurauksena kadonnut tai katoamassa yhteensä yli 5 200 työpaikkaa. Tämä käy ilmi Keskisuomalaisen ja sen kumppanilehtien Manner-Suomen korkeakouluille tekemästä kyselystä.

Korkeakoulujen rahoitusta on leikattu noin 280 miljoonaa euroa, ja niissä on käyty yli 60 yt-neuvottelukierrosta vuodesta 2012 lähtien.

Irtisanomisten lisäksi työpaikkoja on kadonnut, kun eläköityneiden työntekijöiden tilalle ei ole palkattu uusia. Myös määräaikaisia työsuhteita on jätetty uusimatta tai täyttämättä uudelleen.

Tällä hetkellä yt-neuvotteluja käydään Itä-Suomen yliopistossa. Mahdollisten irtisanomisten, osa-aikaistamisten ja lomautusten arvioidaan kohdistuvan enimmillään 200 työntekijään

Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto tiedottavat yt-neuvottelutuloksistaan lähiaikoina. Alustavien arvioiden mukaan niistä katoaa yhteensä 1 550 työpaikkaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut