Päästöhuijausautojen korjaus alkaa maaliskuussa – muuttuuko kulutus?

VV-Auto Group lähettää taas kirjeitä asiakkailleen päästöhuijausautojen korjaamiskampanjasta. VV-Auto maahantuo muun muassa Volkswageneita, Audeja ja Seateja. Outi Laatikainen

Outi Laatikainen

Volkswagen-konsernin päästöhuijausautojen korjaus alkaa Suomessa maaliskuussa. Huijausautojen omistajat ovat alkaneet saada taas kirjeitä, joissa kerrotaan takaisinkutsukampanjasta.

Volkswagen Suomen nettisivuilla kerrotaan, että kutsukampanja alkaa Suomessa maaliskuussa ja se toteutetaan samalla tavalla kuin Saksassa, vaiheittain ja useassa erässä. Maahantuoja VV-Auto Groupin kirjeissä puolestaan kerrotaan ympäripyöreämmin, että takaisinkutsu alkaa keväällä. VV-Auto maahantuo muun muassa Volkswageneita, Audeja ja Seateja.

Kirjeen mukaan auton ohjelmisto korjataan ohjelmistopäivityksellä ja korjauksen jälkeen auto täyttää kaikki lainmukaiset päästöstandardit.

– Lisäksi valmistajan tavoitteena on, ettei moottorin tehoon, kulutukseen tai ajokäyttäytymiseen tule muutoksia, kirjeessä sanotaan.

Korjauksen kerrotaan kestävän noin puoli tuntia, eikä se maksa asiakkaalle mitään.

VV-Auto lupaa lähettää myöhemmin vielä uuden kirjeen korjauskampanjan alkamisesta. Sen jälkeen autoilija voi varata ajan huoltoon. Päivitys voidaan tehdä myös normaalin huoltokäynnin yhteydessä.

Volkswagen myönsi syyskuussa, että 11 miljoonassa sen valmistamassa diesel-autossa on laite, joka väärentää päästöjä. Suomessa tapaus koskee maahantuojien mukaan yli 64 000 autoa, joissa on tyypin EA 189 -dieselmoottori. Ne jakautuvat merkeittäin seuraavasti: Volkswagen-henkilöautot 26 215, Skoda 17 142, Audi 13 896, Volkswagen-hyötyajoneuvot 4 612 ja Seat 2 401.

Volkswagen-konserni korostaa, että autot ovat edelleen teknisesti turvallisia ja niillä voi ajaa normaalisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.