Poliisi: Hirvisaaren Facebook-kirjoituksesta ei esitutkintaa

Ex-kansanedustaja James Hirvisaari kirjoitti joulukuussa Facebookissa muun muassa, että Asikkalalle olisi parempi, jos silloin tulossa ollut vastaanottokeskus olisi palanut maan tasalle. Roni Rekomaa / Lehtikuva

STT

Perussuomalaisten ex-kansanedustajan James Hirvisaaren Facebook-kirjoituksesta ei käynnistetä esitutkintaa, kertoi poliisi tiistaina. Kolme eri henkilöä oli tehnyt joulukuisesta kirjoituksesta tutkintapyynnön poliisille.

Asiasta kirjattiin ilmoitus nimikkeellä kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Poliisin mukaan apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske totesi, että vaikka kirjoitus oli voimakkaasti poleeminen, siinä ei kehoteta rikokseen. Esitutkintakynnys ei näin ylittynyt.

Rikostarkastaja Kari Kajala kuuli asiassa apulaisvaltakunnansyyttäjää, koska valtakunnansyyttäjällä on sananvapausrikoksissa yksinomainen syyteoikeus.

– Hän ilmoitti, ettei katso tämän antavan aihetta esitutkintaan, Kajala kertoi.

Asikkalassa oli joulukuun puolivälissä yritetty polttaa vastaanottokeskukseksi suunniteltu hotelli. Hirvisaari kirjoitti muun muassa, että paikkakunnalle olisi ollut paljon parempi, jos se olisi palanut maan tasalle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut