VR karsii junavuoroja myös keskiviikkona – katso lista peruutuksista

STT

VR ja Helsingin seudun joukkoliikenne HSL karsivat junaliikennettä myös huomenna lumentulon takia. Kaukoliikenteessä osa Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Turun välisistä intercityjunista jää pois liikenteestä.

Pääkaupunkiseudun liikenteessä ajetaan tämän päivän tapaan noin puolet vuoroista. A-, E-, K- ja Y-junat perutaan, samoin niin sanotut tunnuksettomat lähijunat. Lisäksi P-junat ajetaan 20 minuutin vuoroväleillä ja N-junat 30 minuutin vuorovälein.

Katso kaikki peruutukset ja muutokset VR:n nettisivuilta täältä.

Myös Liikennevirasto varautuu tehostettuun teiden ja raiteiden kunnossapitoon huomenna. Teitä aurataan jatkuvasti, ja avuksi otetaan lisäkalustoa.

Viraston tiedotteen mukaan teiden aurausta voi hankaloittaa etenkin pääkaupunkiseudulla liikenneruuhkat. Teitä ei voida suolata luvattujen pakkaslukemien takia, mikä yhdessä kinostuvan pakkaslumen kanssa aiheuttaa erittäin vaikean ajokelin.

Joukkoliikenteen vuorojen peruminen puolestaan saattaa lisätä autoilijoiden määrää teillä.

Varsinkin Keski- ja Kaakkois-Suomessa on odotettavissa huomenna runsasta lumentuloa. Myös Etelä-Suomessa sääolosuhteet ovat edelleen huonot, ja tuuli voimistuu pitkin iltaa ja yötä.

Lumikaaos ei yllättänyt autoilijoita ainakaan aamuruuhkassa

Aamuliikenne sujui pääkaupungissa maltillisesti ja henkilövahingoilta vältyttiin, kertoo Helsingin poliisi. Puoleenpäivään mennessä poliisin tietoon oli tullut 13 peltikolaria ja viitisenkymmentä muuta liikennetehtävää. Poliisi auttoi muun muassa rekkoja ja busseja, jotka olivat juuttuneet liukkauden takia ylämäkiin. Onnettomuuksien määrä ei poikennut normaalista talvipäivästä.

Poliisin mukaan moni autoilija osasi varautua huonoon ajokeliin. Poliisin toiveena on, että samanlaista varautumista ja malttia nähdään ratin takana myös iltapäiväruuhkassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.