Aidonille jälleen kauppa Norjaan – yhteensä jo 1,5 miljoonaa mittauspistettä

Jyväskyläläinen älykkäiden sähkönmittausratkaisujen valmistaja Aidon on sopinut kaikkiaan jo 1,5 mittauspisteen toimittamisesta Norjaan. Aidon Oy

Heidi Pitkänen

Jyväskyläläinen älykkäiden sähkönmittausratkaisujen valmistaja Aidon Oy on sopinut jälleen sähkön etäluentateknologian toimittamisesta Norjaan.

Smart Strøm Østafjellsin kanssa joulukuussa solmittu kokonaistoimitussopimus sisältää luentajärjestelmän, palvelut ja asennuksen yhtiöiden 100.000 asiakkaalle. Uuden järjestelmän käyttöönotto alkaa tänä vuonna ja valmistuu vuoden 2018 loppuun mennessä. Smart Strøm Østafjells on neljän Oslon eteläpuolella toimivan sähkönjakeluyhtiön ryhmä.

Norjassa uudistetaan maanlaajuisesti 2,9 miljoonaa sähkön mittauspistettä vuoden 2019 alkuun mennessä. Aidon on valittu etäluennan kokonaisratkaisutoimittajaksi kahdeksaan projektiin, jotka käsittävät yhteensä 1,5 miljoonaa mittauspistettä, sisältäen luentajärjestelmän, energiapalvelulaitteet, radiopohjaiseen tiedonsiirtoon perustuvan tietoliikenneratkaisun ja monipuoliset valmiudet uuden-tyyppisiin älyverkkosovelluksiin.

– Tiesimme, että Norja olisi Euroopan edistyksellisin ja vaativin etäluentamarkkina, ja meillä oli sen suhteen korkealle asetetut tavoitteet. Olemme ylittäneet tavoitteemme ja on hienoa nähdä, että norjalaiset sähkönjakeluyhtiöt arvostavat osaamistamme ja heille tarjoamiamme ratkaisuja. Menestyminen Norjan kaltaisella vaativalla markkinalla antaa meille erinomaiset lähtökohdat edetä uusille markkina-alueille, Aidonin toimitusjohtaja Timo Chrons toteaa yhtiön tiedotteessa.

Aidonilla on toimipisteet Jyväskylässä ja Vantaalla sekä Täbyssä Ruotsissa ja Askerissa Norjassa. Aidonin toimittamat ja tilauskannassa olevat järjestelmät kattavat yhteensä 2,5 miljoonaa sähkön käyttöpaikkaa Pohjoismaissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut