Tinder-rikosilmoitukset lisääntyneet huomattavasti – Suomessa jäävät tilastoimatta

Tinder-mobiilisovellusta käytetään jo 196 maassa. Risto Aalto

Iida Muhonen

Tinder ja Grindr -deittisovelluksiin liittyvät rikokset ovat kasvaneet merkittävästi kahdessa vuodessa. Deittipalveluihin liittyvistä rikoksista uutisoi The Telegraph.

Viime vuonna Iso-Britanniassa raportoitiin yli 400 rikosilmoitusta, joilla oli yhteys sovelluksen käyttöön. Sovellusten käyttäjien tekemien rikosilmoitusten joukossa on muun muassa raiskaus, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja murhan yritys.

Tinder ja Grindr ovat mobiilideittisovelluksia. Tinder on profiloitunut heteroparien treffipalveluksi, Grindr on homoseksuaalien miesten tapaamispaikka.

Englannin ja Walesin poliisit saivat vuonna 2013 55 rikosilmoitusta, joissa mainittiin Tinder tai Grindr. Vuonna 2014 ilmoituksia tehtiin jo 204. Viime vuoden lokakuuhun mennessä ilmoituksia oli tullut 412.

Useimmiten rikosilmoitukset koskivat väkivalta- tai seksuaalirikoksia.

Telegraphin luvut ovat peräisin Iso-Britannian poliisilta. Tinder tai Grindr on saatettu mainita esimerkiksi rikoksen välineenä tai uhrin ja epäillyn tapaamispaikkana. Sovellusten mainitseminen ei välttämättä tarkoita sitä, että sovelluksilla olisi suora yhteys ilmoitettuun rikokseen.

Suomessakin erilaisten nettipetosten ja muiden verkkoon liittyvien rikosten määrä on lisääntynyt. Erityisesti deittisovelluksiin liittyvien rikosilmoitusten määrää ei kuitenkaan ole tilastoitu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.