Tulitaistelu: Ääri-islamistit hyökkäsivät ilmavoimien tukikohtaan Intiassa

Poliisit vartioivat tukikohtaan johtavaa tietä Pathankotissa lauantaina. Narinder Nanu

STT, AFP

Intiassa joukko raskaasti aseistautuneita miehiä on hyökännyt ilmavoimien tukikohtaan lähellä Pakistanin rajaa. Hyökkääjien uskotaan tulleen Pakistanista ja kuuluvan ääri-islamistiseen ryhmään.

Tukikohdassa käydään yhä tulitaistelua. Intialaislähteiden mukaan hyökkääjistä ainakin kaksi on kuollut. Tukikohdan työntekijöistä on haavoittunut viisi tai kuusi.

Turvallisuusviranomaisten mukaan hyökkääjät pääsivät sisälle Pathankotin tukikohtaan, koska he olivat pukeutuneet armeijan univormuihin.

– Hyökkääjät ovat raskaasti aseistautuneita. Iskun tarkoituksena oli aiheuttaa maksimaalista vahinkoa tukikohdan kalustolle, mutta sen olemme tähän asti pystyneet estämään, lähde kertoi.

Pohjoisessa Punjabin osavaltiossa sijaitsevassa tukikohdassa on muun muassa useita hävittäjäkoneita.

Viranomaislähteet uskovat, että hyökkääjät kuuluvat Pakistanissa kiellettyyn ääri-islamistiseen Jaish-e-Mohammed-ryhmään. Ryhmä vastustaa Intian hallintoa kiistellyllä Kashmirin alueella Himalajalla.

Intia on syyttänyt ryhmää joulukuussa 2001 maan parlamenttiin tehdystä iskusta. 11 ihmisen hengen vaatinut hyökkäys ajoi Intian ja Pakistanin sodan partaalle. Intia on syyttänyt Pakistania monesti ääri-islamistien suojelemisesta.

Asiantuntijoiden mukaan uusi hyökkäys voi jälleen kiristää naapurien välejä. Viime viikolla maiden suhteet näyttivät olevan menossa parempaan suuntaan, kun Intian pääministeri Narendra Modi teki yllätysvierailun Pakistaniin. Modin Pakistanin-vierailu oli Intian pääministeriltä ensimmäinen 11 vuoteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.