Viranomaiset: Isisin epäillään suunnitelleen yöksi iskua Müncheniin

Poliisi sulki yöllä Münchenin päärautatieaseman. Sven Hoppe

STT

Äärijärjestö Isisin epäillään suunnitelleen itsemurhaiskua Saksan Müncheniin uudenvuodenyöksi. Saksan viranomaiset ilmoittivat varhain tänään, että he olivat saaneet rautatieasemille tehtävään terrori-iskuun viittaavaa tietoa.

Münchenin poliisi antoi yöllä varoituksen kaupunkiin suunnitellusta terrorihyökkäyksestä.

Poliisi sulki yöllä Münchenin päärautatieaseman sekä Pasingin aseman. Asemat on aamulla avattu matkustajille, mutta valvontaa jatketaan, tviittaa Münchenin poliisi.

Münchenin poliisipäällikkö Hubertus Andrae kertoi, että epäiltyä itsemurhaiskua olisi suunnitellut ryhmä, jonka koko on viidestä seitsemään henkilöä.

Baijerin osavaltion sisäministeri Joachim Herrmann puolestaan paljasti, että "ystävällismielinen" tiedustelupalvelu oli antanut Saksan viranomaisille vihjeen terroriteon valmistelusta. Varoitus on siis ilmeisesti tullut Saksan liittolaismaasta.

Peruutuksia ja turvatoimia

Euroopan suurkaupungeista Bryssel ja Pariisi peruivat kumpikin uudenvuodenyön ilotulituksen. Berliinissä poliisit valvoivat tarkasti Brandenburgin portin seutua, jonne kokoontui satojatuhansia vuoden vaihtumisen juhlijoita.

Myös Atlantin toisella puolella Yhdysvalloissa varauduttiin vuoden vaihtuessa terroriteon mahdollisuuteen. Tarkat turvatoimet oli järjestetty esimerkiksi New Yorkin suuriin uudenvuodenjuhliin. Yön aikana ei sattunut välikohtauksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.